Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
kyniu2000

Pobrem z dużym spalaniem. Błędy 130,136,170,230

Polecane posty

Witam. Postaram się szybko opisać mój problem

Vectra B 2000 rok 1,6 16V benzyna + gaz. Silnik Y16XE

Na zimnym silniku dużo pali, strasznie kopci, unosi się sam zapach benzyny do o koła auta. Problem maleje gdy auto się rozgrzeje.

Latem zaślepiłem zawór EGR -nie pokazywało mi żadnego błedu na pulpicie licznika

dziś wymieniłem świece zapłonowe

2 miesiące temu wymieniłem przewody z cewką zapłonową

Problem nadal istnieje. Podłączyłem pod komputer (kablem z allegro i laptop) i pokazało takie błędy

P0230 (0)

P0170 ( C )

P0136 (4)

P0130 (2)

podaje link do screena pulpitu z błedami

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Co oznaczają te błędy i te cyfry i litery w tych nawiasach ?

Dzięki za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Lista błędów viki.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

0170 Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata

0130 Regulacja poza zakresem / nieprawidłowy sygnał sondy ? l

0136 Sygnał sondy ? 2 za wysoki

To wszystko od sondy lambda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

prawdo podobnie sonda do wymiany. jakie ci teraz spalanie wychodz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie nie wiem bo aż bałem się sprawdzić. Przeważnie jeżdże na gazie a tu spalanie jest w normie na 36 l. przejadę dobre 320 km.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W Y16XE też są 2 sondy jak w Z16XE? Bo jeśli tak to ja miałem taki problem u siebie spalanie około 17l na 100km bo auto nawet po zagrzaniu się chodziło na bogatej mieszance , i okazało się że jakiś matoł mechanik podpiął sondy na odwrót, czyli górną na dolną a dolną na górną

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> sprawdź czy ty nie masz czasem takiego zonka

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez rav2323

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Miałem podobnie tylko że nie ma gazu. błąd 0170 i jeszcze mechanik wkładał coś w rure wydechową i pokazało że spaliny 100 razy większe i kazał wymienić sondę i problem zniknął wszystko wróciło do normy

w Y16XE jest jedna sonda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×