Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
mateusz999

Nie działa dmuchawa/radio

Polecane posty

Nie działa mi dmuchawa ani radio w vectrze b 1,6 16v 1997r

Radio nie oryginalne w kablu sterującym jest prąd a w głównym nie ma przynajmniej przy podłączeniu mojego radia.

Kolejną sprawą jest że po przekręceniu stacyjki na "I" nic sie nie dzieje a co mi sie wydaje to chyba już kontrolki powinny sie świecic? dmuchawa zadziałać i radio odpalić. Prosze o jakieś rady bo zima idzie a auto paruje ;/ Nie chce nic sugerować ale może to ta kostka w stacyjce??

Dodam jeszcze ze jakieś 2tyg wcześniej wymieniałem stacyjkę bo się rozleciała, ale wszystko poza tym było sprawne.

Jeszcze ostatnie co pamiętam to to że jak jeszcze wszystko działało to , odpaliłem samochód radio rykło "bo wyłącza sie z głośnościa jaką sie ustawi" wyciszylem je i po jakiś 30sec radio sie wyłączyło nawiew też. Nastepnego dnia dmuchawa działała i tak jeszcze ze dwa razy działała i nie i teraz już nie działa wcale. Wydaje mi sie że dmuchawa jest sprawna tylko nie ma prądu. Prosze o rady bo niechciał bym pól auta rozebrać

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bezpieczniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no bez jaj to jako pierwsze sprawdziłem wszystkie są sprawne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sprawdź jeszcze raz a właściwie wymień bezpiecznik nr 22

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to nie bezpiecznik ale podmienie, wczoraj dmuchawa zadzialala, podmienie bezpiecznik i zobaczymy

22 jest od radia a od dmuchawy jest 2 i 40 wszystkei sprawne wszystkie podmienilem i nic, wymienilem kostek stacyjki i nic, przekażniki mają prąd bezpieczniki też, pokrecadlo dziala we wszystkich zakresach, przy wlaczonej klimie (mam manualna) nawet jak jest dmuchawa wylaczona to dziala w pierwszym zakresie, nie wiem czy tak ma byc? a dmuchawa o dziwo czasem dziala czasem nie, podczas testow ogolnie dzialala tylko raz padla ale po 15min znowu zaczela dzialać i moim zdaniem nie mialo to nic wspolnego z tym w czym grzebalem ;/ Jakieś kolejne rady bo mi ręce opadają?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Jeśli włączasz klimę przy wyłączonej dmuchawie, to przekaźnik R64 wymusza pierwszy bieg obrotów dmuchawy. I tak ma być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kostka stacyjki jest nowa i jest prąd. Dzisiajesze obserwacje auto przestało noc w ogrzewanym garazu odpalilem go dmuchawa nei dziala wyjechalem z garazu przejechalem max 20m dmuchawa się włączyła i chodziła aż do wieczora zrobilem 160km i trzy razy miedzy czasie go gasiłem. Ma ktoś jeszce jakieś pomysły bo mi ręce opadaja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×