Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

traluś

Resetujący MID po wyłączeniu silnika

Polecane posty

Witam wszystkich na forum. Mam problem ze swoim MIDEM resetuje mi się po wyłączeniu silnika dzieje mi się to od trzech miesięcy, czasami resetuje temperaturę na (-40) a było gorąco, paliwo albo na 0 albo na 1500 kl. godzinę na oo.oo a datę do początku produkcji. Czego to może być wina proszę o porady i z góry DZIĘKUJE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zbyt niskiego napięcia na aku, a to może się dziać z kilku przyczyn, rozrusznik może mieć wewnętrzne zwarcie, możesz mieć zużyty aku albo zaśniedziałe pkt masowe.

Ewentualnie może być to skutek jeżdzenia wcześniej na uszkodzonym alternatorze, mogłą się w nim elektronika posypać.

W pierwszej kolejności sprawdź napięcia, podczas postoju, podczas odpalenia oraz niech ktoś kręci a Ty mierz podczas rozruchu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Najlepsze w tym jest to że tylko mi się tak dzieje jak gaszę silnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To możesz mieć zwarcie na stacyjce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ale dlaczego Żonie się to nigdy nie zdarzyło? Czy jestem na elektryzowany?

Edytowano przez traluś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może żona delikatniej przekręca kluczyk

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Spróbuj powoli go przekręcić

Albo vectra Cię nie lubi

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_leze.gif" alt=":leze:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ale ja próbowałem bardzo powoli przekręcać i to samo. Czy powinienem wymienić całą stacyjkę czy tylko jakąś część?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przyczyna może tkwić w kostce stacyjki którą warto wymienić. Topran już za 20zł w sklepie motoryzacyjnym, wiem bo sam mam do wymiany , ale nie ma czasu na to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Więc spróbuję jutro kupić i zamontować bo drażni mnie to ciągłe ustawianie MID-a

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dash.gif" alt=":dash:">

Witam nic nie dała wymiana elektrycznej kostki w stacyjce nadal się resetóje MID dodam jeszcze że po wyłączeniu auto nadal pracuje jak by chodziło na jednej świecy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Ale ta praca na jednym gaże występuje rzadko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czyli jakby dalej dostawał napiecie na obwód cewki, więc sprawdź przekaźniki, podejrzewam że któryś się klei, jak masz możliwość to podmień z kimś ten różowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ja tak mialem po tym jak kupilem swoja vb, czasami spalania nie pokazywala albo inne dziwnostki sie dzialy. Powodem byla wtyczka przy midzie, nie wiem czy zasniedziala czy co, ale po jej wyjeciu i włożeniu dziala bez problemow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Różowy ale z którego miejsca z pod maski czy przy bezpiecznikach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bezpośrednio nad sterownikiem ABS taka czarna skrzynka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To ta koło aku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie, ta nad akumulatorem

zaznaczona czerwoną strzałką w tej poradzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam ponownie od tej wariacji mida nic się nie zmieniło wręcz przeciwnie wyskoczył komunikat Program i nie mogę go wykasować o co tu chodzi nie daje sobie z tym rady pomóżcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×