Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

kodzio1234

panel climatronika nie działa

Recommended Posts

Wiatm wszystkich mam nadzieje że mi pomożecie bo juz nie mam siły ;( nie działa mi panel od klimatronika kiedy właczałem zapłon to właczał się i wyłaczał szybko albo jak wciskałem guzik od pogrzewnia siedzenia prawego to tak samo właczał się i wyłaczał i było słychać jak by coś sie załaczało pod deska ale tylko przez chwile może byc panel uszkodzony ? pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolego fotele nie maja nic wspólnego z climatroniciem. Proponowałbym najpierw po dopychać wtyczki od niego. Jeśli to nie pomoże to wyjmij panel i odkręcić klapkę i sprawdzić czy na płytce drukowanej nie ma zimnych lutów. Fajnie by było podmienić panel od kolegi to by potwierdziło na 100 % panel czy instalacja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam jutro wszystkim się zajme postaramn się podmienic panele bo mam taką możliwość i dam znać pozdrawiam

Wiatm sory że dopiero odpisuje ale niedawno co wróciłem z pracy wszysto zrobiłem tak jak Pan opisał i nic zauważyłem jeden lud w inym kolorze bardziej ciemnym niż inne i ten lud akurat jest na guziku OFF czy może być tego wina że nie działa ? a nie mioałem jak podmienic panelów nie starczyło mi czasu pozdrawiam

Wiatm podmieniałem panele i nic

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20"> a to jest takie uciążliwe cały czas szyby paruja może ma ktos inne pomysły ? pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja podrzucę pytanie z innej beczki. Nie działa mi wentylatorek wewnątrz panelu. Był czyszczony i smarowany czym tylko się da. Wygląda jak by nie miał siły ruszyć. Kiedy mu się pomoże to albo śmiga aż wyłączę zapłon albo po chwili powoli wyhamowywuje. Niestety schemat kostek z forum jest niedostępny ale posprawdzałem miernikiem i jeśli jest napięcie to w normie. Luty posprawdzane. Co mu może być?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy jak go palcem ruszysz, to chodzi lekko czy ma jakieś opory?

Jeśli są opory, to jest uszkodzony mechanicznie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie chodzi o to że śmiga lekko. Nic nie obciera. Jak ruszysz palcem na wyłączonym panelu to bez problemu zrobi kilka obrotów. Może ktoś wie jakie napięcia powinny na niego dochodzić

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...