Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Guest ulotens

Vectra B 1.7 TD isuzu brak mocy i świst przy dodawaniu gazu?!

Recommended Posts

Guest ulotens

Witam,

od niedawna posiadam swoja vectre '96 i mimo malej mocy jakoś jeździła, aż do dziś jadąc pod górę na 4 biegu( ok 70km/h) poczułem nagłe szarpnięcie i moc spadła( tak jakby turbo się wyłączyło), a od strony kierowcy zaczeło coś gwizdać/ świszczeć przy dodawaniu gazu( tak jaby jakiś wąż spał i byłoby słychać prace turbo). Dodam że jestem laikiem w tych sprawach i jak podniosłem maskę, to przy dodawaniu gazu ten świst był zagłuszony przez klekot ale już wydawał się być po stronie pasażera?! Najgorsze to to że jutro( wieczorem w sobote) miałem ją jechać do Holandii a kasy nie mam na mechaników, więc tu mam pytanie co to może być i czy moge jechać nią 900 km? Nadmienie że auto nie kopci, a w mimo straty mocy mozna nia jezdzic(najgorzej pod gorke bo na 3 biegu musze wjezdzam przy 50-60km/h) ale po prostej to 110 wracałem do domu, więc prosze o jakąs pomoc/ porade z góry dziekuje za wsparcie!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli to słychać od strony pasażera to sprawdz połączenie kolektora ssącego z pompą wtrystkową, mały wężyk (średnica może 8mm, długość 8centymetrów, widać go pod kolktorem), może on spadł.

Edited by Seba_STA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ulotens

dzisiaj pojechałem do kolegi na kanał i wcześniej sprawdziłem ten wężyk i był dobrze nałożony, a co się okazało to wąż od intercoolera sie zsunał i dlatego gwizdał, a póki co wróciło do normy wszystko dzieki za pomoc a myśle że temat można zamknąć

Edited by ulotens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...