Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
itom

Dziwny dzwiek silnika przy malych obrotach

Polecane posty

Koledzy mam taki problem (moze to nie jest problem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> )

Kiedy ruszam albo np jade i obroty nie przekraczaja okolo 1600 silnik albo moze skrzynia albo sam nie wiem co wydaje taki dzwiek jaki slychac kiedy jedzie sie na wstecznym dosc szybko,jest to takie wycie i ono nasila sie bardziej jak skrece kola

Zauwazylem ze zaczelo sie to dziac po wymianie plynu wspomagania

Plyn wymienialem ale nie odpalalem auta przed wlaniem nowego wiec pompa nie chodzila na sucho

Czy moze to miec zwiazek wlasnie z tym?

Czy ktos z Was spotkal sie z takim dziwnym objawem? Czy mam sie czyms martwic?

Jest to tylko jak auto zaczyna ruszac i zanika kiedy obroty przekraczaja 1600 -1800 , aha i jest to tylko na 1 i 2 biegu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Skoro zaczelo sie to dziac po wymianie plynu to widoczniej tam cos poknociles.

Odpal auto, zostaw na wolnych obrotach i krec kiera do konca w prawo i lewo aby odpowietrzyc uklad wspomagania. Prawdopodobnie uklad i tak sie zapowietrzyl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wydaje mi się że przy wymianie płynu żeby wylać cały stary płyn trzeba odpalić samochód i przynajmniej raz w jedna stronę do końca raz w drugą stronę się kręci tak samo jak po wlaniu nowego płynu trzeba w ten sam sposób odpowietrzyć układ

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> najlepiej kupić trochę więcej płynu i raz przepłukać cały układ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ja zciagnalem caly plyn ze zbiornika wezykiem i strzykawka i wlalem nowy ponad poziom

Krecilem kierownica zeby odpowietrzyc i nie bylo tego dzwieku co mam teraz on sie pojawil po jakims tygodniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ja zawsze zlewałem cały płyn odkręcając wężyki nakładałem butelkę i zlewałem cały płyn z obiegu , przelewałem nowym jeszcze raz zlewałem i później znów zalewałem odpowietrzałem i jak były braki dolewałem pamiętając żeby nie przelać za maximum ,

nie wiem co się może dziać mogły się zważyć płyny jak były wlane dwa inne , może różnych gęstościach albo różnych kolorach bo też ponoć jest różnica proponuje iść do mechanika i się podpytać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

plyny byly czerwone ,ten stary i nowy tez,ten nowy to mobila i mozna go niby mieszac

Mi chodzi o to czy ten dzwiek to moze byc wlasnie popma czy cos ze skrzynia lub silnikiem moze sie dziac?

Bo jesli to pompa to nie bede sie przejmowal

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jak nieodpowietrzyles od razu po wlaniu plynu to zajechales pompe. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po wlaniu plynu troche ponad stan krecilem dosyc dlugo kierownica

Kiedy poziom spaxl dolalem i krecilem jeszcze az sie wyrownalo

Wszystko bylo oki i ten dzwiek pojawil sie po okolo tygodniu

Poziom trzyma sie caly czas do tej pory

Pytam Was czy to moze byc pompa czy moze cos innego bo to troche dziwne ze dopiero po jakims czasie by sie to pojawilo

W aucie wymieniany byl jeszcze wysprzeglik i dlatego pytam czy to moze byc cos w skrzyni?

Dziwne ze ten dzwiek jest tylko jak auto zaczyna sie toczyc a nie ma go na postoju nawet jak krece kiera i na jedynce i dwojce tylko :/

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

posłuchaj dokładnie skąd dolega ten dźwięk , bo ciężko stwierdzić najlepiej jedz do mechanika niech pomaca, posłucha bo bez osłuchania to możemy sobie szukać i wróżyć z fusów jednym słowem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak chyba zrobie

Dzieki wszystkim za pomoc

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Sprawa rozwiazana

Krecilem kiera okolo 5minut i przeszlo

Moze byl zapowietrzony i sie gdzies zawiesilo

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to dobrze tak myślałem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> to liczymy na zielone plusy za pomoc

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

plusy poszly juz przed napisaniem tego ze jest oki

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dzieki raz jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kolego .wysprzęglik był wymieniany , to znaczy że skrzynia była wyciągana zobacz czy masz olej w skrzyni!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak olej jest bo wymienialem simmering polosi i dolalem sam do poziomu tyle ze wczesniej wycieklo mi pol litra i 1000km zrobilem z takim brakiem

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zobacz może łożysko w kole masz za słabo dokręcone

Edytowano przez lukaszsolecki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×