Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

krystian8

pedał gazu - problem

Recommended Posts

witam

problem jak w temacie , brak reakcji na pedał gazu i obroty około 1200

jakiś czas temu był pierwszy raz tryb serwisowy czyli auto z kluczem +kontrola trakcji albo esp

po tym było coraz częściej aż do dziś po odpaleniu auta brak reakcji na pedał gazu , kontrolki świecą .

błędy jakie były po 2,3 razie to

B3055 - Problem z kluczykiem z transponderem

(00) - Nie występuje

P1120 - Czujnik 1 i 2 położenia pedału gazu - nieprawidłowa wartość sygnału

(52) - Nie występuje

P1122 - Czujnik 1 i 2 położenia pedału gazu - nieprawidłowa wartość sygnału

(52) - Nie występuje

C0242 - Sygnal zadania momentu obrotowego silnika, poza wymaganym zakresem

(71) - Nie występuje

C0237 - Nieprawidłowy sygnał czujnika położenia pedału przyspieszenia

(71) - Nie występuje

a te z dziś

P1120 - Czujnik 1 i 2 położenia pedału gazu - nieprawidłowa wartość sygnału

(52) - Obecny

P1122 - Czujnik 1 i 2 położenia pedału gazu - nieprawidłowa wartość sygnału

(52) - Obecny

teraz tak , w op comie sprawdziłem wartości i się zmieniają

pedał rozkręciłem i żadnych uszkodzeń nie widać

szwagier kazał mi sprawdzić miernikiem - też wartości się zmieniają wiec o co chodzi ?

nowy pedał kosztuje w h... kasy więc na eksperymenty nie mam

co mogę jeszcze sparwdzić ?

co radzicie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym spróbował przyspieszyć za pomocą tempomatu. Jeżeli silnik wejdzie normalnie na obroty to pedał gazu winny. Tempomat działa dopiero od 30km/h więc musisz go rozpędzić na wolnych obrotach , pewnie będzie to trzeci albo czwarty bieg.

Edited by rataj73

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie był bym w stanie go rozpedzic do 30 khm

No ale dobra , auto już jezdzi a przyczyną były bezpieczniki te koło akumulatora .

Byłem o krok od kupienia niwego pedalu gazu ale cena jest taka ze przy kasie na kolana padłem bo prawie 180 funi

Co by nie było op- comowi też nie można wierzyć bo pokazywał bląd pedału a wcale jego wina nie była .

Temat chyba do zamknięcia

Share this post


Link to post
Share on other sites

op-com ani tech nie pokaże Ci błędu bezpiecznika, tylko całego "układu" w którym błąd panuje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> czasami trzeba zacząć o najtańszych i najprostszych czynności

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i cieszyłem się za szybko , nadal jest problem

Dzisiaj wyczysciłem przepustnice bo była zalana olejem w srodku .

A teraz mam pytanie do znających się w temacie ?

Podczas gdy bład był aktywny i było brak reakcji na pedał gazu postanowiłem odopiąć przepływke i po tym kontrolki znikły i auto zaczeło normalnie chodzić , teraz jest pytanie czy to moze być wina przepływki ze on tak robi.

Przepływke sprawdziłem op comem i wygląda ze chodzi normalnie , ale nie widziałem co jest jak jest błąd

Macie jakieś rady ?

Edited by krystian8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odkopie trochę temat błąd P1120 sensor 1 czujnika polozenia pedali gazu za wysokie napiecie

P1120 czujnik 1 i 2 polozenia gazu nie prawidłowe napięcie

Jakieś podpowiedzi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i proszę o radę odnośnie pedału gazu.Chodzi mi o to czy jak mam oznaczenie na pedale CE GM 9 186 724 to czy mogę wmontować o num. CG 9 86 726 i czy będzie działał.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.


naprawiłem, wypiałem koske i wpiałem s powrotem i działa

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam kolegów.ja mam podobny problem.podczas jazdy nagle potrafi mi się zaświecić kontrola trakcji i wtedy auto zatrzymuje sie na ok.1300 obrotów i brak reakcji na pedał gazu.gasze i odpalam drugi raz i jest ok.i tak co jakiś czas,bez reguły.kolego klubowicz ,jaką kostkę odpinałeś i podpinałeś z powrotem.może u mnie to też pomoże.

dzięki z góry za wszelkie sugestie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jestem Klubowicz ale nick:Crazy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Kostkę od.gazu wypialem wypialem ten przy pedale co jest, trochę ciężki dostęp ale się udało i śmiga do dziś

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...