Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

limonka66

Problem ze swiatlami

Recommended Posts

Zaczne od początku, wymieniłam spaloną żarówke w przednim reflektkorze /światła mijania -lewy/..i co sie dzieje...swiatlo drzy na postoju i pomimo,ze wyłaczam swiatła gdy otworze drzwi ..wyje mi,ze mam zapalone swiatła,raz jak otwierałam brame zauwazyłam,ze to lewe sie pali ,wiec sygnal dzwiekowy był uzasadniony,ale to nie jest reguła po drugie dlaczego sie pali skoro wyłaczone ??.... Żarówke wymienili mi u mechanika,wiec co jest nie tak ? Jak podjechałam aby pokazac to akurat objawy nie wystapiły..i tylko byla gadka,ze to taki incydent.....,ale dzis znów sie powtorzyło w sumie ok 4 razy......Normalne to chyba nie jest..przed wymiana nic takiego nie mialo miejsca.Poprosze kogos madrego,bo ten mechanik patrzyl na mnie jakbym sie urwala z choinki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozwolę się podpiąc ja mam taki problem ze światłami amianowicie : Normalnie włączam krótkie światła i nie świeci mi prawa lampa tylko lewa podchodze do reflektora i lekko jarzy się krótka i długa żarówka jednocześnie , wsiadam do auta widac lekkie jarzenie kontrolki długich , potem wyłaczenie i właczenie nic nie daje , tylko musze włączyć długie światła i wyłaczyc wtedy mi normalnie świeca obydowie lampy . Co jest grane przecież kable w lampie mam dobrze ( mam na konktorkach ,ale nigdy nie miałem takiego problemu . I to mi sie teraz zdarzyło w nocy nieraz nie w dzień nie ma reguły , poradzcie co jest nie tak ? włacznik wali ? czy kable musza sie stykąc ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzis chyba przypadkiem znalazlam przyczyne,zdaje sie ,ze muszę wymienic "wajche" do zmiany swiatel/kierunkowskazow...jak ja tracic przy wysiadaniu lekko to pomimo wylaczeniu swiatel jedno sie pali i daje sygnal dzwiekowy - slusznie bo jedno sie pali. Poprawie i problem znika.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_ok.gif" alt=":ok:">

Please login or register to see this link.

i ty sprawdz swoja bo mialam raz podobny przypadek jak u Ciebie zanim sie potem zaczely dziac sie wyzej opisane objawy,moze cos nie styka.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_loli.gif" alt=":loli:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak przełącznik kierunków jest właczony w którąś stronę to normalne, że pali sie ta strona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piotr, U ciebie najprawdopodobniej jest problem z masą. Najlepiej spróbować podpiąć na krótko masę pod żarówkę i zobaczyć co się dzieje

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha, no bo kurde dziś znowu zapalam normalnie i jarza sie długie i krótkie ;// właczyłem długie i jest ok .. A jeszcze jedno zauważyłem że konektorek jeden jest taki jakby troche przypalony, chyba zainwestuję w kostki poliftowe ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Zubek o tym to ja wiem,ale te objawy wystepuja nie po przełaczeniu..wystarczy lekko tacic i zachowuje sie tak jakby był przełaczony całkowicie...jutro kupie nową dzwignie i bedzie po kłopocie..

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdź gniazdo w samej lampie

Ja kiedyś kupiłem jakiś chiński szajs z allegro i gniazdo przy wkładaniu wtyczki się cofało , co powodowało podobne u Ciebie w skutkach samoczynne zapalanie się długich luv miałem mijania włączone to mi się 1 długie paliło kontrolka na desce również . Generalnie miałem z nią cyrki .

Pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

no nie powiem ale gniazdo tez mi sie coś rusza , no to musze jeszcze raz posprawdzac dobrze.

Noi dzis podczas jazdy wyłaczyła jedna strona ;/ chyba te konektorki są do bani..

Rzeczywiście 2 konektorki były jakby fioletowe , wymieniłem i jeszcze raz porządnie zaizolowałem , więc powinno być ok. : )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...