Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
lukas198

spadek mocy przy przyspieszaniu!

Recommended Posts

Witam mam taki problem w swojej vectra c 1.9 150 ps 2006 rok 121 tys km

Od pewnego czasu zauważyłem ze pomiędzy 2800 a 3000 tys obrotów spadek chwilowej mocy tzn ciągnie i nagle na 2 sekundy stracił moc i zaraz później znowu ciągnie już do końca tylko zaczyna się to na siląc może ma ktoś taki sam problem może ktoś wie jak to rozwiązać?????? Następny problem to delikatne szarpanie na włączonej klimatyzacji na postoju może to ma jakiś związek a tym pierwszym problemem????? a na kompie nie widzi żadnego błędu pozdrawiam lukasz .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wildze ze nie am kogoś kto mógł by mi pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

to że nie ma błędów nie oznacza że wszystko jest ok, trzeba popatrzeć w bloki pomiarowe, sprawdzić stan dpfa, egr, szczelność dolotu, itd. itp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

czyli dużo roboty mam przed demona jutro się za to wezmę dzięki za odpowiedz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

i ja mam podobnie odepnij kostkę od egra i próba prawdopodobnie jak u mnie bez zacięć w 100% egr

U mnie czyszczenie nie pomogło mechanicznej części a do elektrycznej jeszcze się nie dobrałem a to w niej jest problem

podpoiłem techa i jazda o od czasu do czasu jest 99% egr otwarty i wtedy szarpnie autkiem a jak dochodzi do 50% tylko to chodzi jak marzenie

Po odpięciu egr autko staje się całkiem inne reaguje na pedał gazu dużo lepiej

egr jako tako mam i miałem czysty tylko lekko zadymiony po przemyciu go przyrosło mocy ale to prawdopodobnie przez wyczyszczenie botsensora

jak to koledzy robicie z tym rozwiercaniem elektronicznej cześć

czasami u mnie to się zdarza jak jadę równo i nagle dołożę gazu (i tylko w takich sytuacjach to mam więc to samo za siebie świadczy że zacina się

Sam trzpień co wystaje chodzi elegancko bo testowałem go a jednak coś go boli

Edited by xpirat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam dzięki kolego za pomoc sprawdzę u siebie zobaczę co da się zrobić z tym i później dam znać czy coś pomogło

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...