Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
LUKAS_vBs

Fabryczne xenony VB problem z samopoziomowaniem

Recommended Posts

Witam.

Map problem z samopoziomowanie xenów VB polift, xeny sa fabryczne ale cos z nimi nie tak, po wlaczeniu zaplaonu (nawet gdy swiatla nie sa wlaczone) slilniczek regulacji opuszcze je w dol , tu nagle slychac przez ulamek sekundy tyrkotanie jakby sie jakas zebatka zblokowale i za chwile w gore i tak juz zostaje ale wydaje mi sie ze w czasie jazdy regulacja nie pracuje, nie wiem moze tak ma byc , to moje pierwsze autko z xenami ale wydaje mi sie ze nie, zagladalem pod spod i z tylku jest zamontowany regulator na wahaczu z prawej strony a z przodu ni diabla nie widze ani z lewej ani z prawej, gdzie go szukac jesli w ogole tam jest ?? HELP !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

samopoziomowanie xenonów w VB nie działa podczas jazdy

działa tylko przy włączaniu świateł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czyli prawidlowa reakcja jest po wlaczeniu zaplonu ruch w dol i w gore i to wszystko ? A co z regulatorem w przednim zawieszeniu , gdzie go szukac bo przy wahaczu go nie widze ?

ok, wszystko jest, sa czujniki z przodu i z tylu, pozdejmowalem ciegna , chodze leciutko tylko auto ma 17 , niski profil kapcie i bardzo ciezko go ugiac wiec nie wiem czy opuszczaja sie po obciazeniu ale caly czas kom wyswietla mi leuchtw. fahrlicht, mozna to jakos wykasowc , nie dziala tez spryskiwacz xenonow , brak pompki, moze komunikac tez wyswietlac od tej brakujacej pompki ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi sie pojawił problem z tym samopoziomowaniem po wymianie sprężyn na obniżające :/ wyregulowałem światła na stacji diagnostycznej i jest tak że jak odpale auto i zapale xenony to jest ten ruch mówiący o samopoziomowaniu, tylko że światła świeca dość wysoko wtedy, a po przejechaniu około 1km pojawia się błąd Leuchtweite Fahrlicht i światła opadają na maksa w dół i wtedy poziomowanie nie działa, a wczesniej na poprzednich sprezynach działało to tak jak trzeba podczas jazdy.. wie ktoś może jak zrobic jakąś kalibracje tych czujników?? czy np trzeba kupić te czujniki od vectry w wersji sport z xenonami? bo nie mam pojecia co z tym zrobić

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...