Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
robertjaworzno

szarpie podczas jazdy silnik 1.6 16v lpg

Recommended Posts

Koledzy mam problem podczas jazdy na lpg szarpie silnikiem i go dławi jest to w przedziale obrotow 2.5tys do 4tys. gazownik twiedzi ze jest wszytsko ok. Instalacja sekwencyjna lovato, inny powiedzial ze moze to byc egr wiec go zaslepilem ale dalej to sie dzieje a jak podepne go pod komputer to nic nie wyswietla. co proponujecie zeby zrobic moze ktos z was mial podobne objawy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Pozdrawiam Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdzić:

dolot powietrza

świece

kable WN

przepustnicę

krokowca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Podstawa to dobre świece i kable WN. Bez tego jazda na LPG to porażka. A jak z jazdą na Pb? Napisz dokładnie co masz za instalację, sterownik plus wtryski. Jaki przebieg na gazie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

na Pb jest wszystko ok dzieje sie to tylko na lpg

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20"> przebieg na lpg 35tys km a przebieg auta 151tys km

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20"> takie mam wtryski Lovato Smart, elektroniczna jednostka sterujaca SMART, reduktor z elektrozworem RGJ

i teraz mi sie przypomniało ze niema takich objaw gdy temperatura poniżej 10 stopni

Share this post


Link to post
Share on other sites

kolego mi sie dzieje tak samo do tego wyskakuje od czasu do czasu blad ze mieszanka uboga lub bogata. u mnie jest uboga przyczyna jest peknieta rura od filtra powietrza do przepustnicy pekla przy samej przepustnicy wiec zmieniam na nowa w piatek. napisze jeszcze czy poskutkowalo to w jakis sposob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koledzy wymienilem potencjometr położenia przepustnicy wyczyscilem ją cała i dałem nowy krokowy i dalej szarpie <bezradny> swiece, kable, dolot wszystko ok a dalej objawy te same

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

i i zaden czek sie nie zaswieca

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...