Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
misio3990

brak regulacji swiateł

Recommended Posts

Witam zmieniałem podswietlanie we włączniku swiateł nic nie naruszełem wszystko poskładalem podłączyłem i sie swiatła opusciły na dół a juz w góre nie chca isc co mogło sie stac ??

przesówak ładnie styka

Share this post


Link to post
Share on other sites

źle złożyłeś włącznik i tyle

jeszcze raz i do poprawki

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

własnie go składam juz 10 raz

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

ustaw wszystko dobrze i dopiero zamykaj mówię o pokrętłach i tych blaszkach i zobacz czy już ich nie pogiołeś

Share this post


Link to post
Share on other sites

nic z tego wszytko złorzyłem jak w orginale i nicnie idzie do góry

Share this post


Link to post
Share on other sites

popatrz od tyłu na włącznik i poruszaj pokrętłem czy ta blaszka rusza się razem z kółkiem

jeśli tak to albo źle założyłeś suwaki te na płytce albo przerwałeś jakąś ścieżkę

Share this post


Link to post
Share on other sites

wszystko sprawdziłem wszystko jest całe

a na krytko da sie jkos podniesc te silniczki ??

moze jakis bezpiecznik jest od tego ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdź na pinach czy zmienia Ci się rezystancja jak kręcisz pokrętłem

Share this post


Link to post
Share on other sites

w których pinach ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

rozbierz i popatrz na ścieżki, nie mam przed sobą włącznika :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

chyba sie popaliły rezystorki nic chyba zniego juz nie bedzie

zasilanie jest w kostkach przy lampach niemam pojęcia co mogło sie stc

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak się popaliły to trzeba wymienić, ale hmmm kurcze chyba trzeba wygrzebać gdzieś schemat do tego w wolnej chwili, bo coś mi nie pasi :/

masz schemat i sprawdzaj

Please login or register to see this link.

na schemacie z prawej u góry pozycja trzy to regulator wysokości świateł piny 31,3,4

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzieki posprawdzam sobie zaraz

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdzaj i daj znać

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja zaproponuje jeszcze raz rozebrać włącznik, zdjąć płytkę i sprawdzić czy przypadkiem nie odwrócił się suwak (biały plastyk z metalowymi pręcikami) ewentualnie zobacz czy nie rozchyliły się na którąś stronę przez czy przypadkiem nie straciły kontaktu ze ścieżkami na płytce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wszystkie blaszki stykają juz sprawdałem wiele razy ale jeszcze jeden raz nie zaszkodzi dzieki za rade

narazie go testuje z silniczkeim regulacji na krytko i wychodzi na to ze potencjometr jest dobry

noi problem rozwiązany

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tancze.gif" alt=":tancze:"> wszytko przestudiowałem na schemacie cięzko

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:"> było,ale podłączyłem na krutko inne silniczki do włacznika i

silniczki sie ruszyły

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_yahoo.gif" alt=":yahoo:">

jednak potencjometr był dobry, silniczki w lampach tak sie opousciły ze sie zaklinowały nie dawały rady sie podniesc więc im troch pomogłem ruszając je i poszło

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_joopi.gif" alt=":joopi:">

temat do zamkniecia

Dzieki za pomoc

Edited by misio3990

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fajnie że jakoś pomogliśmy, a teraz jeszcze zdjęcie podświetlenia diodowego mógłbyś wstawić, aby było wiadomo o co walka była

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...