Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
psps

Dławienie silnika przy przyspieszaniu

Recommended Posts

Witam,

mam w 3.0 CDTI/Automat problem polegający na tym, że przy przyspieszaniu silnik zaczyna się dławić. Jeżeli przyspiesza się bardzo delikatnie to jest OK, ale trochę mocniejsze wciśnięcie gazu powoduje efekt dławienia silnika i spadku obrotów. Po odpuszczeniu gazu silnik zaczyna pracować normalnie. 2 mechaników poddało się, komp nie pokazuje podobno żadnych błędów. Czy ktoś miał do czynienia z podobnym tematem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pisalem o tym juz kilka razy na tym forum w przeciagu 2 niesiecy. Prosze poszukac - odpowiedz na twoj problem jest na forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przesukałem forum. Z tego co znalazłem należy szukać przyczyny w: EGR, turbina, boost sensor. Jak na razie w 2 serwisach (nie opel) stawiali na skrzynię... Dla mnie wygląda to zdecydowanie na silnik, chyba, że skrzynia ma wpływ na prace silnika i ogranicza momentami obroty? Zastanawiam się, czy jechać do Opla - diagnostyka 150zł... Poprzedni spece twierdzą że błędów żadnych nie ma - mówili, że sprawdzali opcomem. Czy jest szansa że w serwisie Opla mają lepszy sprzęt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak dla mnie sa to zawory SCV.

Bledow nawet tech nie pokaze bez aktualizacji. Tak bylo i u mnie.

Please login or register to see this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jak zdiagnozowałeś że to zawory SCV? Wymieniłeś tylko zawory czy całą pompę?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko jest na linku z elektrody i tez juz pisalem. Bledow nie pokazuje bez aktualizacji softu. Po aktualizacji

pokazuje bledy zaworow SVC. Calej pompy nigdy prawie nie trzeba wymieniac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potwierdzam, miałem to samo. Po wymianie scv jak ręką odjął.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...