Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

thomashek

Podłączenie radia Kenwood KDC-3080R do vectry b = problem!

Recommended Posts

witam, otóz tak jak w temacie, chciałem podłaczyc radio ww do Vectry i zauwazyłem ze jest tam seryjna kostka od orginalnego radia Blaupunkt CAR300. Gdy podłaczam Kenwooda słychac jak tylko CD reaguje reszta bez zmian( nie wyswietla nic na wyswietlaczu) i tu rodzi sie moje pytanie jak sprawic aby wszystko działało?

dołaczam zdjecie radia:

Please login or register to see this image.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozumiem że próbujesz na włączonym zapłonie ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to kup sobie to albo przełóż kable z instrukcji wg. schematu ISO.

Please login or register to see this link.

I podłącz czerwony kabel do żółtego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a gdzie znajdę schemat ISO??

Share this post


Link to post
Share on other sites

ale pitolicie

na forum pisano o tym 10000000razy

ISO juz masz w tej przejsciowke podpietej do radia

to na koncu to wlasnie ISO

w tej instalacji masz dwa kablwe zolty i czerwony z wtyczkami

zamienic czerowny do zoltego zolty do czerwonego i tyle

o jakim wyswietlaczu piszesz

o tym w aucie czy w radiu ??

jak w aucie to nie bedzier dzialac

jak w radiu to skad mamy wiedziec ze radio jest sprawne ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

witaj dzieki za zainteresowanie.

Wiec tak auto jest zakupione od niemca podejrzewam ze akumulator był wyciagany poniewaz auto troche stało. Teraz jest problem z oryginalnym radiem jak i z podłaczeniem innego.

Co do wyswietlacza to nie pokazuje mi wogole ile kilometrów jest przejechane oraz nie wyswietla nic pod głownym wyswietlaczem tam gdzie jest godzina i data oraz temperatura. Dodam tylko ze chciałem zapytac czy istnieje mozliwosc abym sam mogł do tego dojsc, a i jeszcze jedna sprawa ale to odbiegajac od tematu, sprzedawca zapewniał mnie ze jest nabita klimatyzacja(dawał słowo)gdy załaczam klime to nawet po 10minutach nie ma zmian w temperaturze, dowiedziałem sie ze po rozłaczeniu aku wszystko jest resetowane - moje pytanie czy to prawda?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kolego co ma radio do wyswietlacza przebiegu ??

nic

masz cos namerdane w instalacji albo po prostu przepalona zarowke w wyswietlaczu kilometrow

wyswietlacz tam gdzie data i godzina

moze to zwykly TID a nie MID

czyli nic nei bedzie wyswietlal poza wlasnie godzina data i radiem o ile jest podlaczone

a z tego co piszesz to oryginalne nie dziala

wiec co ma wyswietlac

z klima nabil w bulte i to rowno

odlaczenie aku nie kasuje resetuje klimy

Share this post


Link to post
Share on other sites

zamieniłem tak jak napisałes i dalej nic. Dodam, że podejrzewam że mam zablowane oryginalne radio bo też nie działa. Ma to jakieś znaczenie??

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie nie ma a jesteś pewien że to jest sprawne

Share this post


Link to post
Share on other sites

A bezpiecznik w tym radiu?

Ten 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

oryginalne zapewne jest zablokowane

ale powinno sie pojawic na wyswietlaczu CODE

nie wiem co masz namerdane w aucie

na odleglosc tego nikt nie sprawdzi

ale z tego co widac to kupiles niestety zaniedbane auto

gosc sprzedal niezlego szrota

Share this post


Link to post
Share on other sites

dlaczego od razu szrota? nie ocenia sie ksiazki po okładce. To ze nie działa wyswietlacz ani nie ma klimatyzacji nie znaczy ze kupiłem szrota.

Co do radia to jestem pewien ze jest dobre wyciagałem je z innego auta i przekładałem do Opla wiec nie mogło sie od tak popsuć, co do bezpiecznika to jest on dobry nie pekniety nie ruszony, kurde sytuacja patowa.

nie wiedziałem ze z Oplem beda az takie problemy z tak banalnymi sprawami,masakra.

A i dodam ze jak ustawienie jest takie jak na zdjeciu to raio ''gada'' tzn. słychac jak CD chodzi po czym po chwili sie rozłacza, zas gdy zamieniam kable( czerwony do zóltego i odwrotnie to nie ma reakcji) niewiem moze jestem laik albo robiee cos nie tak ale moze mi ktos cos jeszcze doradzic abym poprobował aby ktorekolwiek z tych radii zadziałało.

ok udało mi sie rozkodowac radio i teraz pytanie czy istnieje jeszcze jakas mozliwosc aby mozna było podłaczyc tego Kenwooda, bo dalej mam problem i nie moge go podłaczyc moze ułozenie pinów na kostce mojego radia jest nie tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na zdjeciu wyglada jakbys mial w kostce od zasilania poprzekladane kable

Please login or register to see this link.

Kolory strzalek to odpowiednie kable i tak powinny byc rozmieszczone.

Tyle ze do opla musisz zamienic miejscami zolty z czerwonym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podłączyłem tak jak napisałeś i wszystko gra prócz tego, że główny wyświetlacz w radiu bardzo słabo wyświetla a pozostałe przyciski podświetlone są normalnie. Czym to może być spowodowane, sprawdzałem też na włączonym zapłonie, żadnych zmian.

pozostał kabel biało-niebieski ale moze on powinien byc w innym miejscu, kurde no...

Edited by thomashek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeden z kabkli w kostce zasilania jest od podswietlenia w momencie wlaczania swiatel radio przygasa lekko ale jesli u ciebie klawisze swieca mocno to moze masz padniete podswietlenie wyswietlacza to sa 2 male zaroweczki polaczone szeregowo mozna dac takie na napiecie 6V

Kabel bialo niebieski to sterowanie wzmacniaczem powinien byc w tej linii co czerwony tuz pod nim patrzac na kostke tak jak na fotce widac ze jest tam jakis pin wiec pewnie to ten kabelek.

Edited by he_niu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

znaczy jak je dac na napiecie 6V ? nie rozumiem, gdzie jest to napiecie 6V? jak podłaczyc?

mam rozkrecic panel w ktorym sa te zaroweczki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak rozkrecisz panel przy wyswietlaczu sa 2 zaroweczki od podswietlania wymien je a sa to zarowki 6V kazda i takie musisz miec

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie musiałem tego robic wystarczyło mocno docisnac kosc ktora styka z soba wszystkie piny i radio smiga jak za dawnych czasów

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

dziekuje wszystkim za udzielona mi pomoc

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

temat do zamkniecia.

nie musiałem tego robic wystarczyło mocno docisnac kosc ktora styka z soba wszystkie piny i radio smiga jak za dawnych czasów

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

dziekuje wszystkim za udzielona mi pomoc

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

temat do zamkniecia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...