Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Arti519

Problem z elektryką ??? znalezione błędy

Recommended Posts

Witam Wiem wiem po pierwsze trzeba podłączyć się pod kompa jednak na razie nie mam takiej możliwości bo jestem w NL a auto jest bez prawa do poruszania sie po drogach publicznych do momentu kupienia tablic zjazdowych Może po objawach ktoś coś pomoże??? Stało to sie już dwa razy czyli po odpaleniu auta silnik zgasł po jakimś czasie jak by go ktoś kluczykiem wyłączył w trakcie jak gasł silnik na 1-2 sek pokazało się auto z kluczykiem i zgasło wszystko Kluczyk w położenie zero potem zapłon kontrolki świecą rozruch - nic cisza nie kręci muśiałem wyjąc kluczyk i wtedy odpalił bez problemu Pierwszym i drugim razem na wyświetlaczu pod obrot. wyswietlane były kontrolki ostrzegawcze raz otwarte drzwi kierowcy i klapa bagażnika drugim drzwi kier. i słabe ciśnienie w lewym przednim kole (1.8bar) pierwszym razem zgasł jak wsiadłem do samochodu drugim jak siedziałem co to może być ?? Może ktoś miał taką przypadłość?? czy może to jest jakieś zabezpieczenie żeby nie jechać jak coś jest nie tak??? a jak by tak się stało w czasie jazdy po autostradzie lub w nocy?? i jeszcze akumulator do tej pory było zielone oczko teraz czarne ładowanie jest (14,4v) akum. oryg 2 letni GM bez obsługowy Proszę o pomoc i pozdrawiam

Edited by Arti519

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie jest żadne zabezpieczenie sprawdź masę czy dobrze przykręcona do uec i innych elementów silnika

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok sprawdzę po pracy Myślę że w kompie powinny zapisać się jakieś błędy ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

jesli byl samochod z kluczykiem to jak najbardziej cos sie powinno zapisac

Share this post


Link to post
Share on other sites

z tym że samochód z kluczykiem mignął może na 2sek ale potem nie świecił Aaa bym zapomniał co to jest uec? i gdzie szukać tego ustrojstwa sorki jeszcze nie jestem obeznany z viki

Edited by Arti519

Share this post


Link to post
Share on other sites

koło aku tam gdzie wpinasz bezpieczniki to się nazywa uec

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam ponownie udało mi się podpiąć pod opcoma tego chińskiego (opcom china clone 08/2010) do takiego mam dostęp pokazało dwa błędy moduł CIM U2103-00- nie występuje- brak komunikacji z magistralą CAN (duża szybkość) drugi moduł BCM B3901-00- nie występuje- otrzymano nieprawidłowy identyfikator środowiska I moje pytanie co to w praktyce oznacza i czy mam te błędy zkasować?? trochę boję sie grzebać głębiej żeby czegoś nie pomieszać

Please login or register to see this quote.

wie ktoś co mogą te błędy oznaczać i czy mam je skasować???

Edited by Arti519

Share this post


Link to post
Share on other sites

błędy można kasować, nic się nie stanie, skoro pisze że nie występuje to nie ma usterki, od takie chwilowe zakłócenie, co do tego identyfikatora środowiska to mógłby ktoś mądrzejszy sie wypowiedzieć ale wydaje mi sie jakby auto nie rozpoznało modułu. co do aku to go odepnij od auta, postaw na godzinke i zobacz jakie napięcie na zaciskach, a to oczko to taka piłeczka jest, poruszaj na boki akumulatorem to wskoczy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> sam fakt że zrobilo sie czarne znaczy że wcześniej się dość znacznie rozładował

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Ok dzięki Może jeszcze ktoś wie co te błędy mogą oznaczać i czy przez któryś mógł zgasnąć silnik jak w opisie na górze ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...