Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Guest MARIO0685

Słabo chłodzi klima i syczy coś po zgaszeniu silnika.

Recommended Posts

Guest MARIO0685

Witam. Mam mały problem z klimą. Byłem nabić klime bo nie chodziła wcale po nabiciu klima ruszyła wycieków nie ma sprawdzone kotrastem i nic jest ok. Tylko słabo chłodzi no i co zauważyłem że oba przewody są gorące a jeden powinien być gorący a grógi zimny co może być przeczyną czy może być zawór rozprężający? Jak tak to gdzie on jest i czy można to naprawić samemu. Pozdrawiam.

Chodzi o vectre b bo pomyliłem temat i napisałem w temacie vectra a czy to da się przenieść.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpierw to bylo poszukac, albo zapytac w podobnym temacie a nie kolejny otwierasz.

A to u lodowkarza napelniales i ze ci nie sprawdzil jak dziala po nabiciu?

Jak kontrastem sprawdzal? czy po napelnieniu chlodzila czy nie? Wentylatory sie zalaczaja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czynnik spier ........ dlatego syczy .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest MARIO0685

pawel5255 po napełnieniu chodziła wentylatory się załaczają oba. Śliwa czynnik nie spier......... bo jak chodzi ( pracuje silnik ) to nic nie słychać żeby syczało a jak zgaszę silnik to syczy i to nie cały czas tylko przez jakieś 30 sek. może trochę dłużej ale nie cały czas. I czynnik jest do dziś bo czuć że chłodzi ale nie wydajnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No skoro wiesz lepiej , ja wiem tylko że syczy jak czynnika jest bardzo mało i dlatego słabo chłodzi.

Jak byś nie mieszkał tak daleko to nawet bym się o flaszkę założył że mam rację

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edited by Śliwa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest MARIO0685

Śliwa jakby czynika było mało to by wcale się nie włączyła tak miałem przed napełnieniem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przerobiłem ten temat z klima u siebie i było dokładnie tak samo

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> , masz gdzieś nieszczelny układ czy to ci się podoba czy nie.

Pojeździj jeszcze trochę to przestanie chłodzić całkowicie .

Edited by Śliwa

Share this post


Link to post
Share on other sites

to ze syczy po zgaszeniu to normalny objaw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...