Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
szymon1913

Silnik X20XEV nietypowy problem

Recommended Posts

Witam jestem posiadaczem opla vectry b r97 z instalacją na gaz otóż mam dość nietypowy problem z silnikiem początkowo brał mi dużo oleju. ale jezdzil na gazie i benzynie po jakimś czasie przestał chodzić na benzynie nie wiadomo dlaczego.. niedawno wymieniłem cały silnik i problem stał się jeszcze większy auto chodzi na gazie ale jest strasznie mułowate przyspiesza tragicznie a na benzynie nie chodzi wogóle jak tylko przełącze to sie dławi i gaśnie.. wtryski raczej są ok bo cykają jak przelaczę. paliwo dochodzi do wtrysków . i już nie wiem co mam robić proszę pomóżcie rozwiązać problem.

Edited by szymon1913

Share this post


Link to post
Share on other sites

bez zczytania bledow nikt Ci tu nic wywrozy... moze byc wiele przyczyn czemu auto dlawi sie na PB to ze wtryski cykaja nie znaczy ze sa sprawne, moga lac i tez z tego d*pa bedzie a co do LPG to jezdz na ustawienie dawki ,

Share this post


Link to post
Share on other sites

najciekawsze jest to ze nie ma zadnych bledów na kompie raz tylko wyrzucilo ze za duze napiecie regulacji biegu jałowego po skasowaniu blad wiecej nie wystapil. a co do lpg jesli dawka bedzie za duza np bedzie mulil? a co do lania sie z wtryskow to napewno nie bo auto z ktorego wymontowalem obecny silnik odpalalem i chodzilo dobrze takze napewno sa dobre.

Edited by szymon1913

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest krzycho2.0

Kto ci wymieniał silnik? bo wydaje mi się że jest coś namieszane z elektronika może coś jest źle podłączone albo nie jest podłączone wcale takie moje zdanie ale pewny nie jestem

ps w opisie masz ze posiadasz vectre B ,czyli temat w dziale nie odpowiednim to sa porady VA

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...