Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

gaśnie przy odpalaniu na ciepłym silniku


Guest bloksi
 Share

Recommended Posts

Witam .Mam taki problem jak jest zimny zapala bez problemu i jedzie, ale jak sie nagrzeje to jak zgasze to bez trzymania gazu odrazu zgasnie.Jak go przetrzymam jakies kilka chwil (wrzuce bieg i rusze)to podczas jazdy nie ma problemu tylko jak chce ponownie odpali to gasnie gdzie szukac przyczyny (ciezko jest walczyc z obrotami w automacie)

Link to comment
Share on other sites

ale jak odpali to nie trzyma obrotów??

a na ciepłym jak kręcisz rozrusznikiem to odpala i gaśnie, czy kręci kręci i nie odpala?? a podłaczałeś pod komputer??

Link to comment
Share on other sites

odpali i zgasnie odrazu pod kompa jeszcze nie podłączałem (troszke brak czasu dopiero w weekend)check sie nie swieci ale pare razy zapalił się i zgasł auto jest tez na gaz (instalacja sirocco)

Link to comment
Share on other sites

...(ciezko jest walczyc z obrotami w automacie)

Współczuję Tobie, też miałem stres jak mi gasł zarówno podczas odpalania jak i podczas jazdy, tyle że zupełnie losowo. W moim przypadku szwankowała elektronika na przepływomierzu. Zapalał mi się check (odczyt błąd przepływomierza). Jak byłem w warsztacie to przepływka pracowała bez zarzutu. Jak wyjechałem to znowu fiksowała. Następnym razem (oby długo nie!) wymienię od razu jak tylko pojawią się podejrzenia.

Link to comment
Share on other sites

Dokładnie jak Niusek napisał kod pokazał się w opelscaner 0100(przepływka) po wykasowaniu błędu usterka ustała na jak długo to się okaze

temat do zamkniecia. Dziekuje za pomoc i za zainteresowanie

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

witam Panowie mam pytanko, mam ten sam problem co w temacie, gaśnie po odpaleniu na ciepłym, czy ktoś miał jeszcze potem tą usterkę? po podłączeniu do komputera był błąd przepływomierza, wykasowany i chwile był spokój, teraz czasami znowu się zaświeca CHECK (wydaje mi sie  ze wtedy jak gwałtownie skręcam albo jadę z górki) i problem nadal występuje, ale nie wtedy kiedy zaświeca się kontrolka. Czy  wymieniać przepływomierz? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP