Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

problem ze wspomaganiem


Guest Zimny89
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam pewien problem ze wspomaganiem. Mianowicie od pewnego czasu przestało działać. Wcześniej nie było żadnych problemów poprostu pewnego dnia wsiadłem do auta i nie zadziałało. Nie pojawiła się żadna kontrolka, bylem u dwóch znajomych mechaników na komputerze ale nie da się połączyć ze wspomaganiem, instalacja tez była sprawdzana i wszystko jest w porządku. Proszę o jakąś porade. czy może ktoś miał podobny przypadek?

Link to comment
Share on other sites

Moze pytanie zabrzmi głupio ale czy sprawdziłes cokolwiek? Czy pasek nie spad, czy jest płyn?

Tak, i jak już wspominałem byłem z tym u dwóch znajomych mechaników. I nic.

Link to comment
Share on other sites

Pisałeś, że instalacja była sprawdzana. I elektryczna i hydrauliczna? Często pada alternator, a przez to akumulator i się wspomaganie wyłącza.

Może pompa padła? Jak nie ma błędów na kompie to pewnie cośz mechaniką - hydrauliką.

Link to comment
Share on other sites

Pisałeś, że instalacja była sprawdzana. I elektryczna i hydrauliczna? Często pada alternator, a przez to akumulator i się wspomaganie wyłącza.

Może pompa padła? Jak nie ma błędów na kompie to pewnie cośz mechaniką - hydrauliką.

No błędów nie ma bo wogóle nie da się połączyć ze wspomaganiem. Pytam bo nie wiem czy to właśnie problem z pompą czy może ze sterowaniem. Podobno jest jakiś sterownik do tego wszystkiego i on też czasem nawala. A może ktoś miał już też taką sytuacje i mógł by mi doradzić.

Link to comment
Share on other sites

A taka podstawowa sprawa jak bezpiecznik (komora silnika , nr 9, 10 A), a później dopiero sprawdzenie sterownika oraz instalacji. Nawet jak pompa padnie to sterownik gada z komputerem. Chyba że sterownik w pompie padł. Sprawdź instalkę.

Edited by salvado
Link to comment
Share on other sites

Bezpieczniki były sprawdzane instalacja tak samo. I wszystko jest niby dobrze. Chyba będę musiał jechać do serwisu, chciałem tego uniknąć ale chyba nie da rady.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest buczo82

Miałem identyczny problem, który zniknął po wymianie pompy...poprostu padła.Na diagnostyce pokazało błąd obrotów silnika pompy czy coś takiego, w każdym razie wogóle się nie kręcił.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP