Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Oświetlenie tablicy rejestracyjnej


jasiu-grudziądz
 Share

Recommended Posts

Nie ma oddzielnego bezpiecznika od podświetlania klapy

Raczej poszukaj przyczyny w zaśniedziałych stykach/wtyczkach bo 2 żarówki na raz też raczej nie padły (z tego co pamiętam to w kombi chyba są 2)

Link to comment
Share on other sites

(z tego co pamiętam to w kombi chyba są 2)

Tak, są dwie i często są po prostu bardzo brudne i zaśniedziałe ;)

Link to comment
Share on other sites

Właśnie obie lampki mam nowe, sprawdzałem je dzisiaj i nie ma wogóle napięcia...

A czy pod tą tapicerką na klapie bagażnika jest jakaś wtyczka, czy dopiero gdzieś w bagażniku??

Edited by jasiu-grudziądz
Link to comment
Share on other sites

A czy pod tą tapicerką na klapie bagażnika jest jakaś wtyczka, czy dopiero gdzieś w bagażniku??

W klapie pod tapicerką masz tylko gniazda na światła wsteczne, przeciwmgielne i pozycyjne, a z zewnątrz masz dojście do oświetlenia tablicy rej.

Link to comment
Share on other sites

No już to rozebrałem i właśnie wygląda tam tak jak napisałeś.

A po pomiarach napięc sprawa wygląda tak:

- jak wyjmę obydwie żaróweczki to mam na obydwu oprawkach jest napięcie 12,25V

- jak włożę jedną żaróweczkę, to napięcie spada do 3,05V

- dwie żaróweczki - brak napięcia całkowicie

Styki przy lampkach poczyszczone (były i tak czyste) i dalej kicha...

Link to comment
Share on other sites

Jeżeli po dodaniu żarówki takiej jak być powinna, spada na niej napięcie, to znaczy, że na "kablach" masz zbyt dużą oporność. Podejrzewam problem ze stykami. Jak nie w obsadkach żarówki, to gdzieś na łączkach.

Link to comment
Share on other sites

Problem z zanikiem napięcia zniknął tak samo w dziwny sposób jak się pojawił. Po założeniu gazu Panowie byli na komputerze w celu sprawdzenia błędów i po skasowaniu błędu związanego z oświetleniem wszystko działa jak należy - także widac,że Viki lubi zaskoczyc ciekawostkami :angry2:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

własnie nie działa u mnie oswietlenie rejestracji ,gdzie znajde bezpiecznik ,patrzyłem w bagazniku i wszystkie sa ok

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP