Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pablo0313

Brak podswietlenia TID

Polecane posty

Gość pablo0313

Witam !!!Mam taki problem z TID .Mialem ucieta kostke od wyswietlacza poniewaz jakis "specjalista" zmienil radio i wydawala mu sie chyba zbedna. Wlozylem oryginalnr radio CDR500 doszedlem ktore przewody sa od radia do wyswietlacza ale niestety swieci mi wyswietlacz tylko wtedy gdy mam wlaczone swiatla .Czy to jest normalne i tak ma byc czy rowniez po wlaczeniu radia powinien wyswietlac stacje?Dziekuje za pomoc i odpowiedzi na moj problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

z tego co mi się kojarzy to podświetlanie TID-a włącza sie razem ze światłami tak jak podświetlanie licznika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

dokładnie tak

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez sliwa_21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tid włącza się po przekręceniu stacyjki w pozycję II, ewentualnie po włączeniu świateł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

To by było bez sensu, włanczać swiatła lub stacyjke aby widzieć co gra w radiu.

U mnie jest fabrycznie wszystko nic nie cięte i jest tak ze nawet bez kluczyka jak włacze radio to mi zaswieca się Tid i pokazuje jakie stacje są włączone.

Po przekręceniu kluczyka wyświetlacz swieci po zapaleniu świateł przygasa tyle na ile jest ustawione przyciemnienie na regulacji od podświetlania.

Sprawdz czy poprawnie masz podłączony kabelek od "sterowania automatycznej anteny" w dolnej kostce z przewodami od zasilania. Ten przewód włancza wzmacniacz przy antenie jak i podaje sygnał na TID lub MID aby się załączył po włączeniu radia bez względu czy masz przekręconą stacyjke jak i właczone swiatła czy nie.

Edytowano przez dexter23pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

dokladnie tak dziala. albo po wlaczeniu stacyjki albo wlaczeniu radia swieci wyswietlacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pablo0313

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Wymienielem wyswietlacz TID na MID i wszystko smiga jak potrzeba podswietla rowniez jak wlacze samo radio wiec koniec tematu dziekuje za odpowiedzi,podpowiedzi i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Widocznie usterka będzie w TID. jest tam taki mały tranzystorek, byc może on jest uszkodzony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×