Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość QProject

Problem z Elektryką

Polecane posty

Gość QProject

Witam!

Jestem tutaj nowy ale mam nadzieję że mi pomożecie.

Rodzice posiadają Vectrę A 1.8i CDX (nie wiem który to rok dokładnie).

Problem jest następujący:

Otwieram drzwi od auta i zaczynają się problemy. Mianowicie - Nie zapala się lampka (tak jak w każdym aucie przy otwarciu drzwi), zaświecają się kontrolki - ABS, Długie Światła i Hamulec ręczny. Po zamknięciu drzwi włącza się Alarm i Centralny wariuje (zamyka się i otwiera) nie idzie przy tym odpalić auta bo jak wiadomo Alarm odcina dopływ paliwa. jak wyłączę Alarm (rozbroje go) i chcę odpalić auto robi się znów to samo od nowa. Radio gra normalnie aż do momentu kiedy przekręcę stacyjkę lub włączę światła postojowe lub mijania! Nie mam już sił i nie wiem co z tym zrobić :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Masz zwarcie że hej, jeśli niewłącza się lampka to w słupkach są takie jakby odbojniki, po których gdy się drzwi otwiera tak jakby włączaja światło, odkreć, tam jedn aśrubka jest, wyjmij, zoabcz czy pzrewody są wogóle bo mogły się odczepić, czy styki niesą zaśniedziałe, a z alarmem i centralnym wypnij bezpiecznik niepamiętam dokąłdnego połozenia i jeśli zamki normlanie działaja i mozna kluczykiem odkrecic, to wedty szukasz przyczyny w centralnym , przekaźniki, przewody czy nie są zalane itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość QProject

Dzisiaj przyjeżdża Alektryk zobaczyć to. Jestem ciekaw co na prawdę go boli

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

obstawiam, na to, że któryś z przewodów jest przetarty i masuje z budą. Kwestia prześledzenia przewodów i pewnie znajdzie się winowajca. Hmm, może ten "alarm" robi jaja, czasem takie cuda się zdarzają, zwłaszcza, że jest odcięcie pompy paliwa, może podeszła gdzieś woda/wilgoć i zrobił się meksyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×