Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Sebek_GSi16v

x20xev brak mocy, szarpie, chodzi na 3 gary

Recommended Posts

witam...

problem jest nastepujacy...

po odpaleniu szarpie silnikiem jakby chcial wyskoczyc... ale po chwili sie normuje i chodzi równo, ale po dodaniu gazu szarpie znow i chodzi jakby na 3 gary... nie ma sily sie wkręcić na obroty... autem nie da sie jechac bo nie ma siły ruszyc.... :/

dziwne jest to ze czasami w pewnym polozeniu pedalu gazu wszystko jest normalnie....

Auto nie kopci, nie dymi, swiece nie sa zalewane

Stalo sie to nagle... podczas jazdy ze stala predkością na autostradzie przy ok 140km/h

CHECK sie nie swieci...

Auto podpinane pod Scannera i nie wykazywalo nic niepokojącego... wszystki odczyty w normie :/

co juz zrobilem:

- wymiana kabli swiec

- wymiana czujnika temp. na komputer

- podmienialem czujnik polozenia przepustnicy

I dalej bez zmian... pomocy... bo stoje w holandii i brak mi pomysłów :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

a kable sprawdzałeś aparat zapłonowy

Share this post


Link to post
Share on other sites

wyzej pisalem ze kable i swiece zmienione

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

aparat zaplonowy ?? chodzi o cewke ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to pewnie cewka kuleje ale bez podmiany nie sprawdzisz na 100%

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

wlasnie nie mam skad podmienic :/

ale cos wykombinuje.... a moze komp padł ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

no cewkę miałem na myśli fakt nie doczytałem z tymi kablami kiedyś widziałem takie bajer do sprawdzania kabli wn przydało by się jak nie masz cewki na zmianę chyba że zwykłym miernikiem dasz radę

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...