Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
pavulon_88

Niby dobrze a nie chłodzi

Recommended Posts

Tak, tak przegladałem Forum i u konkurentów też próbowałem szukac ale nie znalazłem odpowiedzi.

W swojej Vectrze mam automatyczna klimatyzację (może to będzie ważna informacja, że nie ręczna) mianowicie wszystko jest szczelne sprężarka również jak i jest sprawna mechanicznie, czynnik w układzie ale nie chłodzi. Co to może być? Czy jakieś czujniki temperatury czy co? Jeśli chodzi o czujnik na panelu to został ostatnio przedmuchany przy okazji wymiany żarówek w panelu. Proszę o pomoc i sugestie, gdzie szukać problemu i rozwiązania.

Edited by pavulon_88

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ozi

a załacza sie sprężarka??i wentylator??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spręzarka się włącza bo zmieniają się obroty na moment tzn. spadają jakieś 100-150 obrotów i wracają do normy na biegu jałowym a wentylator, hym, chyba tak bo zmienia się dzwięk nawiewu, jeśli źle interpretuję to sorry.

Poczytałem trochę i wiem juz, że powinien włączyć sie wentylator silnika i klimy (o to chodziło, prawda?). Nie wiem czy się włączają obydwa, jutro za jasnego zobaczę chociaż wiem, że wentylator silnika jest sprawny bo jak się ugrzeje trochę silnik to się włącza wiatrak i kręci ten od strony komory silnika. Jeśli nie włączy się wentylator od klimy czyli ten przed chłodnicą to tu szukać przyczyny?

Edited by pavulon_88

Share this post


Link to post
Share on other sites

W pierwszej kolejnośi wizyta u serwisie klimy .Podłąćzą ci i sprawdzą ciśnienie sprężarki.Jak kupowałem autko to miałem ten sam problem w tym , że brakowało jeszcze czynnika.Sprzedawca zapewniał ,że się skończył tydzień temu bo dawno nie sprawdzał klimy .Okazało się iż jest uszkodzona uszczelka w sprężarce.Zrobione i nape łnione ,ale........wręcz nic nie chłodziła .Jak się okazalo po szczegółowej oględzinie padła sprężarka powinna pokazywać ok 13-15At a miała zaledwie 3AT.Suma suma sumarów koszt całego zabiegu mnie wyniósł prawie 1000zł.=oczywiście sprężarka nowa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...