Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest kaczo_

Jasny ślad na karoserii po antenie na magnesie

Recommended Posts

Guest kaczo_

Po 3 miesiącach zdjąłem antenę i niestety ale na karoserii mam teraz wyblakły lakier o promieniu ok 1cm mniejszym od promienia magnesu...

Czy wiecie co z tym zrobić? Co to jest? Czy zejdzie?

Nie - nie są to rysy - magnes trzymał bardzo dobrze. Po prostu lakier wyblakł i nie jest to okrąg identyczny jak okrąg magnesu - mniejszy i nierównomierny :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

moze sprobowac pasta typu tempo.

Ja mialem naklejke na tylnej klapie i lakier tym doprowadzilem do jednolitgo koloru

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

Rozumiem, że miałeś IDENTYCZNE objawy?

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Próbowałem na szybko wczoraj popucować sonaxem do zadrapań ale nic to nie dało (z drugiej strony on jest BARDZO delikatny i do Tempo dużo mu brakuje)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mialem z tylu na klapie paskudna naklejke "pl"

Zerwałem ja zmylem klej a na lakierze pozostal zarys naklejki.

Spolerowalem tempo i sladu nie ma.

Podejrzewam ze naklejka jezdzila kilka lat na aucie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Sprobowac mozna,zaszkodzic nie zaszkodzi

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonax to raczej wosk więc nic nie da.

Tempo (albo inna lekkoscierna) napewno da radę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

Ja tylko chcę przypomnieć, że nie chodzi mi o pozostałości po żadnym kleju czy gumie. Nie mam CIEMNEGO ani żadnego wystającego syfu po tej antenie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Jest mocno wyblakły lakier - tak jakby pod magnes dostała się woda i być może zrobiła jakieś kuku bezbarwnemu albo nawet barwnemu lakierowi :/

Spróbuję Tempo więc np. w długi weekend. Trzymajcie kciuki

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

tylko tempo lekkościerną, a nie woskową

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

ja w VA mialem z rok czasu naklejke bezbarwną pod antene magnesową ... i to samo - odparzyło lakier i jest taka biala plama

ale nie pozbyłem się tego (nawet pastą g3 próbowałem)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Tak to jest jak sie antene w jednym miejscu stawia i zadko zdejmuje to potem moze sie jak u ciebie lakier odparzyc. Lepsza jest podkladka magnetyczna i zmiana co jakis czas miejsca przez przestawianie anteny.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

Czyli jak? Tylko malowanie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Zalezy czy to sie stalo na zewnatrz czy pod bezbarwnym. Na poczatek pasta Tempo lekkoscierna i zobaczysz czy zejdzie. Przedewszystkim nie stawiaj juz w tym miejscu anteny, czesto jest tak ze po jakims czasie to samo znika.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

OK. Spróbuję. Tak czy inaczej w drugiej połowie maja muszę wymalować kilka elementów i zastanawiam się czy przy okazji nie zrobić tej klapy... Popoleruję, poczekam i popatrzę do tego czasu czy coś nie zacznie znikać...

Dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

Stary wątek ale może komuś się przyda rozwiązanie.

Jeśli będziecie mieli takie objawy - bez strachu. Kłaść antenę na innym miejscu, przebarwione zostawić w spokoju (żadnego bawienia się Tempem itd) - poczekać miesiąc-półtora i samo zniknie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

...żeby tak wszystko się naprawiało :>>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_blink.png" alt=":blink:">

 ty serio mowisz ?

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaczo_

Serio serio. Nie mam już żadnego śladu

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to nieźle

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> Ja taki sposób stosuje od samego początku używania CB

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> i na szczęście nie mam jeszcze problemów z lakierem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...