Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest richik

NA gazie śmiga, na benzynie gaśnie...

Recommended Posts

Guest richik

Witam.

Mam problem z Vectrą b 2.0 16 V, silnik X20XEV, na gazie śmiga a na benzynie gaśni ena jałowym lub prawie gaśnie spada do 300-400 obrotów , a w czasie jazdy jak dodam gazu jest dziura i potem dopiero po kangurach wchodzi na obroty. Kręci do 7000 obrotów, jak już zaskoczy. Zmienione swiece kable , wyczyszczony egr, krokowy i przepustnica, wymieniony filtr paliwa.... Ma ktos pomysł co to może być?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może wtryskiwacz zapieczony lub trzeba zresetowac ECU bo moze sie przestawił na jazde na LPG. Niekiedy tak się dzieje jak się dużo jeżdzi na gazie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest richik

No STP wlewałem do benzynki i jeśli wtryskiwacz to myśle że objawy by ustąpiły, choć nie zawsze.....ECU też był resetowany .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze odczyt błędów zrób.

Z rzeczy które odpowiadały za to u mnie to:

sonda lambda

czujnik położenia wałków

czujnik położenia wału

przepływomierz

U mnie wyglądało to tak, że komp nie wskazywał żadnych błędów przez miesiąc, a samochód chodzić nie chciał. Potem pokolei pojawiały się błędy dot. w/w elementów.

Po wymianie wszystko OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jaką masz instalacje gazową ? czy masz sekwencje czy 2 gen ?

u mnie było podobnie gdy nie mialem podpiętej centralki emulacji sondy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest richik

Błędów ni ema od roku a te objawy raz są raz nie , instalacja 2 generacji , ale wcześniej przez 3 lata jeździł bez problemu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

No czasami tak się zdarza że 3 lata jeździ bez problemu a później się psuje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_lauh.gif" alt=":lauh:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...