Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

sdfsdf.jpg

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest senior84

Silnik pracuje po wyjęciu kluczyka

Recommended Posts

Guest senior84

Witam mam problem otóż 2 tygodnie temu kupiłem vectre 1.6 benzyna x1.6xel po zakupie wymieniłem olej, świece a także była czyszczona przepustnica i dziś jak wrociłem do domu .. przekręcam kluczy a silnik dalej chodzi świeci sie kontrolka od ładowania zgasł dopiero po naciśnięciu pedału hamulca.

Czytałem gdzieś ze to może być wina stacyjki no ale przecież w takim wypadku powinny być też problemy z odpalanie. A jest odwrotnie ...normalnie odpala tylko po przekreceniu kluczyka na 0 dalej chodzi i gaśnie tylko po naciśnieciu hamulca....jeśli ktoś cos wie prosze o pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie koniecznie byl by problem z odpalaniem.

napewno musisz to sprawdzic.

jesli to nie stacyjka to masz cos z elektryka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

kolego nie wiem jak jest w 1,6 ale w 1,8 koło serwa jest skrzyneczka a w niej 2 albo 3 przekazniki .one sa takie same u mnie akurat koloru fioletowego zamien je miejscami. jesli to nie pomoze zmien kostke pod stacyjka koszt ok 30zł .

miałem u sibie ten sam problem ale u mnie to wogle auto nie chciało zgasnac . kluczyki w rece a ja jade

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> przekazniki nie pomogły w moim przypadku ale kostka

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

W 1.6 jest zdaje się tylko jeden przekaźnik. Z lektury forum to może być kostka stacyjki, świece, zapadki w stacyjce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A normalne jest że podczas pracy silnika mogę wyjąć kluczyk ze stacyjki (nie przekręcając go) a auto nie zgaśnie?? To że nie gaśnie to normalne raczej, ale to że bez oporów kluczyk wychodzi??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

To już świadczy o mocnym zurzyciu kluczyka i zapadek w zamku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Guzik prawda. Ja w swojej 1.6 mialem nagle tak samo i się zdziwiłem jak chol*** jak takie coś mi się zrobiło. Co się okazało? Wcześniej wymieniałem żarówkę w liczniku. Z lenistwa nie wyjałem go całego, a trochę naciągnąłem w jedną stronę, na tyle, że mogłem rękę wsadzić (żarówka do wymiany była z brzegu). Tym naciągnięciem z drugiej strony poluźniłem nieświadomie wtyczkę z kablami wchodzącą do licznika. Jak nagle się okazało, ze wyłączając kluczykiem silnik on nadal chodzi, a sam kluczyk w sumie w stacyjkę w każdym momencie wchodził i wychodził jak w masło, to rozkręciłem jeszcze raz licznik, docisnałem wtyczkę (faktycznie była w połowie wysunięta) i eureka, wszystko zaczęło działać jak należy. Tak więc senior84, zanim zaczniesz wymieniać stacyjkę proponuję przejrzeć wszystkie styki kabli, wtyczki, itp. w okolicach miejsc gdzie grzebali robiąc przepustnicę. Na moje gdzieś masz kabel luźny jak ja miałem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Pytanie tylko gdzie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest senior84

Witam niebyło mnie jakiś czas. No i kostka zakupiona wymieniona było dobrze przez jeden dzień i dziś znowu to samo(było dobrze to znaczy gasł ale nie od razu dawało to takie wrażenie jakby był opóźniony tak o pół sekundy, a może już jestem przewrażliwiony) . Świece na pewno nie bo były wymieniane na nowe. Może być że jakaś wtyczka (znaczy BYŁOBY DOBRZE) bede sprawdzał, ale nie ukrywam że coraz badzie zaczyna mnie to martwić.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest senior84

niestety żadnej poprawy bylem u mojego szpeca mechanika on powiedzał ze moze być to wina jakiegoś przekaźnika (nie wiem może )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

w skrzyneczce koło serva masz przekazniki. pozycz sobie od kogos na chwile o obczaj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest senior84

Od ostatniej odpowiedzi mineło troche czasu a co za tym idzie problem znikł sam (przekaźnik byl przełożony ale przez to ze problem ustapil nie było żadnej roznicy :/ na jedno to dobrze ale nie wiem co mam o tym sadzic, szpecu mechanik mowi zeby narazie jezdzic jak nic sie nie dzieje a jak zacznie to dalej sprawdzac wiec chyba odpuszcze sobie poszukiwanie problem do momentu kiedy znowu wystapi(jesli wystąpi a mam nadzieje ze nie)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...