Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bobek358

Nie działa klimatronic po zimie

Polecane posty

Gość bobek358

Witam

Mam problem po zimie z odpalaniem klimatronika. Ostatnio zauważyłem że przestała się świecić dioda przy przycisku ECO (wiadomo w zimę jeździłem bez załączonej sprężarki, czyli przycisk ECO miał zapaloną diodę). Próbuję włączyć przycisk ECO i nie daje to efektu, dioda się nie zapala, a sprężarka od klimy nie działa. Włączyłem nawiew, ustawiłem na Auto (dioda przy przycisku Auto jest zapalona) i teraz jak naduszę na przycisk ECO to fakt dioda na nim się nie zapala ale gaśnie dioda przy przycisku Auto. Wynika z tego, że na pewno nie będzie to zepsuty przycisk.

Możecie powiedzieć gdzie są przekaźniki od kilmatronika, aby sprawdzić czy wszystkie są ok?

Czy myślicie że uzupełnienie czynnika chłodzącego może załatwić sprawę ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w manualnej klimie jest tak, że brak czynnika nie uruchomi klimy

w zimie powinno się również czasem użyć klimy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Domlo jak napisał AUTO to nie ma manuala , a klimatronika nie włączysz poniżej 4 stopni. Na mój gust to zjarała się ta dioda w przycisku ECO ewentualnie posprawdzaj bezpieczniki.

Edytowano przez Śliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bobek358

Raczej to nie wina spalonej diody w przycisku - przy duszeniu ECO nie słuchać załączającej się sprężarki, spalanie chwilowe nie rośnie i silnik pracuje tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wiem, że ma climatronika

ja akurat napisałem jak jest w wersji manual - bo taką mam i o tej conieco wiem ........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to może się na żartach nie znam, bo twierdzę, że ten twój żarcik jest beznadziejny

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> ale skoro interesujesz się miesiączkowaniem pingwinów to albo do sexuologa, albo do psychiatry zapraszam

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> bez urazy ale taki to mój żarcik

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_rolleyes.gif" alt=":rolleyes:">

wracając do tematu chcialem swoim postem dać koledze do zrozumienia, że jak nie ma czynnika w układzie to klima się nie załącza

proponuję jechać do tych co klime nabijają, zeby chociaz trochę czynnika uzupełnić i sprawdzić czy się załączy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam

Proszę o informacje co może być przyczyną 2 kresek po wyłączeniu auta na panelu klimatronika ... klima działa prawidłowo tzn mrozi i odpowiednio schładza powietrze - nawiewy działają i przyspieszają wraz z wzrostem stopnia nawiewu ... czy jest jakis inny sposob niz tylko podpiecie pod komputer ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bobek358

Witam ponownie,

Właśnie był u mnie znajomy od napełniania klimy i sprawdziliśmy szczelność układu.

Okazało się, że czynnik ucieka w miejscu czujnika koło wentylatora wewnątrz komory silnika.

Dołączam zdjęcie z zaznaczonym czujnikiem.

Możecie mi powiedzieć co to za czujnik bo muszę go zamówić aby wymienić i napełnić układzik.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

czujnik cisnienia w ukladzie klimy.

podaj kolory.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ze zdjęcia widać że chyba 4 pinowa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_yahoo.gif" alt=":yahoo:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zdziwic sie mozesz bo 6 pinowa z czego 4 zajete - tak mi cos sie przypomina z mojej klimy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bobek358

Wtyczka jest na 6 pinów ale w czujniku są tylko 4.

Znalazłem już taki czujnik w dobrej cenie.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Co myślicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

GM 90 506 752 <== tu masz nr GM

Edit: ten z Twojego linku to ten co Ci potrzeba.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bobek358

Ok dzięki za pomoc. Jeszcze dzisiaj zamawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

zawiesił się - czyli jednoczesnie na panelu naciskasz i przytrzymujesz dwa przyciski ON I OFF na około 5 sekund.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niestety mi po zimie tez odmówiła posłuszeństwa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Byłem na badaniu okazało się że chłodnica klimy(tuż za motorem wentylatora)

Czy warto takie coś kupować ??

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Czy może używkę jakąś ??

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Za samo zamontowanie chcą 100zł a potem nabicie 100zł

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Ehh

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

tez to mialem. za wiatrakiem zgnila i puszczala.

kupilem za 260 zamiennik z polcara chyba (nie pamietam bo to bylo w czerwcu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">), sam zalozylem.

sciagasz zderzak,

odkrecasz belke,

odkrecasz przewody od chlodnicy (po prawej stronie)

odkrecasz 4 sruby trzymajace chlodnice,

wyciagasz,

zakladasz nowa i reszte na odwrot.

100 w kieszeni. akurat bedziesz mial 100 na nabicie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

tam sa 4 oringi. najlepiej wymienic (1-2 zl)

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Co ja bym dał za garaż

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Przed blokiem to ciężko

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Ale jak piszesz że tak łatwo to miejsce znajdę

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Masz może wymiary tych oringów ??

Kupię odrazu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ja robilem w czerwcu (piekna pogoda) pod blokiem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

niestety wymiarow nie mam. mysle ze w EPC napewno sa podane.

Zapytaj Zubka73. On Ci poda dane tych oringow

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bobek358

Jak pech to pech. Wymieniłem dzisiaj czujnik i kumpel ponownie podjechał. Sprawdzamy szczelność czujnika i połączenia, jest wszystko ok, ale niestety po 5 min trochę ciśnienia uciekło. No to szukamy. Okazało się że oringi przy łączeniu przewodów idących obok silnika (tych ze złączami do napełniania) i tych idących na dół chłodnicy, sa już zmęczone i nie udało nam się żadnych dopasować - jutro ma znaleźć i będziemy walczyć dalej.

Dodano

No okazało sie wczoraj że jeszcze trzeba sprężarkę zregenerować bo minimalnie ale też puszcza. Powiedzcie mi jakie są koszta tych wszystkich uszczelek. Robociznę zrobi znajomy więc się nie martwię tym.

PS mam pytanie, wczoraj zauważyliśmy że chłodnica od klimy jest "krzywa". Zamiast prostego kształtu ma kształt łuku?? Środek jest zagięty w stronę silnika a boki do przodu - to normalne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Tak to normalne, ma być taki łuk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×