Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
misiek115

vb 2.0 16 v 98 rok awaria

Polecane posty

mam problem z moja viki 2.0 16 v 98 rok. benzynka. auto ciagnie do 4500 obrotow i poznie jszarpie i nie przyszpiesza swieci check, błedy sprawdzane za pomoca zworki na 4i5 pinie i liczenie mrugniec checa to 0100 , 0110 i 0340, do czujnika polozenia walka rozrzadu jest cos kombinowane, tzn kable sa laczone niewiem czy byl ten zestaw naprawczy z inna wtyczka montowany czy co ale sprawdzilme kabelki zrobilem nowe luty wszystko laczy ale bledy dalej pokazuje wszystkie, byljeszcze jeden problem mianowie sparcial i podziurawil sie wezyk ten cienszy od poscisnienia z pokrywy zaworow i byl dziurawy i zatkany, zalozylem nowy wezyk, bledy dalej pokazuje te same, jak je usunac, tylko za pomoca komputera mozna usunac bledy ?? aku bylo odpiete ok 1 godziny i nic nie dalo , teraz niby check nie swieci caly czas ale bledy wyskakuja i to ciagle te same, co sie moglo zepsuc w czujnik tem, zasysane powietrza, kidys jak silnik pracowal odpilame wtyczki od przeplywki i tego czujnika i moze wtedy bledy zlapalo , a czujnik polozenia walka ?? mozliwe ze padl /? bo wczesie jtez czasem check sie palil i auto szarpalo ale zgasilm zapalilem i byl ook .. prosze o szybka pomoc bo swieta sa i trzeba jezdzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a czujnik wymieniales czy tylko poprawiles luty ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

napisz wszystko troche bardziej gramatycznie bo czyta sie tragicznie, poza tym 100% czujnik i popraw instalacje wraz z podcisnieniami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tylko luty poprawilem. a czy mozna zmienic kawel do czujnika walka rozrzadu??? tzn czy to jest caly kabel od czujnika do kompa czy jego sie gdzies jeszcze spina na srodku??? bo nie lubie takich kombinacji i kupilbym oryninalny kabel i zmienil tylko czy sie da ?? mozliwe ze tledy przeplywki i czujnika tem powietrza zasysanego wystepuja bo odpialem wtyczki na uruchomionym silnika ?? i teraz je komputer ma w pamieci ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozi

kabel jet z wtyczka jak masz osłone świec to z lewej strony wpięty jest ale jak luty dobre to chyba bedzie czujnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no to tutaj to wiem zejest wtyczka tylko czy drugi koniec tego kabla jest lutowany w kompa czy moze gdzies sie tez laczy wtyczka ?? bo niektora kable tak sa laczone wlasnie ze poloczenie sklada sie z kabla od ecu + dopinany kabel + czujnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozi

nie leci do złącza nie mozna go wyczepic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

po 4 dniach jazdy po lutowaniu tych przewodow wczoraj sprawdzalem bledy i mam 0110 i 0340 blad 01000 sie nie wyswietla czyli cvos sie poprawilo. tylko jak reszte błędów usunac?? tez sie sama usunie ?>? czy juz trzeba czujnik polozenia walka rozrzadu wymienic ?? kupic uzywke?? mam za 20 dostepna jesli bedzie dobra to ok a jesli nie to 20 zl to jeszcze nei jakas wielka kasa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

elektroniki nie kupujemy uzywanej i nie kupujemy zamienników chyba ze chces zauto do zyda wstawic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a gdzie mozna kupic taki czujnik i jaka mniej wiecej bedzie jego cena ??/ i jakiej dobrej firmy kupowac?? chce zalozyc gaz w przyszlym tygodniu i dobrze by bylo zeby auto chodzilo tak jak ma chodzic. pojawia sie jeszcze blad czujnika tem. zasysanego powietrza . dzisiaj jeszcze na kompie sprawdze i usune bledy to mzoe usunie je.... bo auto ma ma niesamowitego kopa a raz jest ciut gorzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

0100 - Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza

0110 - Czujnik temperatury powietrza zasysanego

0340 - Nieprawidłowy sygnał z czujnik wałka rozrządu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

siemens 100+w

najlepiej kupowac po nr GM.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tu na forum podpbno krtorys kolega sprzedaje z inter cars z jakimis rabatami czesci moze by od niego zabrac taki czujnik/// a co z pozostałymi błedami ?? mowlie ze przez czujnik walka pojawiaja sie tamte błędy ??? błąd przepływki usunal sie i nei wyswietla juz . tylko czujnik tem zostal i czujnik walka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

0110 - czujnik temp zasysanego pow. - w przeplywce

0100 i 0110 sa ze soba powiazane

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

z ta znizka to chyba chodzi o Kolege Odorka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ale nie będzie taniej niż na aukcji, sprawdzałem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

NO DOKLADNIE O ODORKA CHODZI. jesli jest jednym z klubowiczów to chyba wieksze bezpieczenstwo robic zakupy u niego niz u kogos obcego z allegro . chyba ze to jego aukcja

a jak wymienei czujnik to trzeba jechac na komputer jeszcze blad usunac??? jesli o cta wtyczke co mam kable przeravbiane to bedzie mi opryginalny czujnik pasowal do tego ??

bylem na kompie bledy 2 pokazalo te co wczesniej 0340 i 0110. obydwa bledy usuniete proba odcinek ok 1 km ostro po gazie i ponowne zczytanie bledów i błędów brak takze moze bedzie wszystko ok zoabczymy po jakims czasie

Edytowano przez misiek115

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×