Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest adi1982

pomocy

Recommended Posts

Guest adi1982

czesc wszystkim... kupilem niedawno opelka, po jakis dwoch trzech dniach zapalily sie dwie kontrolki... jedna wyglada jak znak wykrzyknika a druga wyglada jak akumulator... co sie dzieje???

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. ładowanie - trzeba sprawdzić akumulator i alternator

2. za niski poziom płynu hamulcowego albo zaciągniety ręczny

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest adi1982

Please login or register to see this quote.

dziekuje za odpowiedz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest gustaw665

cześć wszystkim

mam mały problem niedawno kupiłem opla vectrę A 2.0 OHC i mam mały problem z elektryka nie ładuje mi alternator wymieniłem już szczotki bo były zużyte ale dalej jest to samo naładowałem akumulator odpaliła przejechałem kawałek i zaczęła gasnąć i szarpać aż całkiem padła jest przerobiona na gaz jak naładowałem akumulator to miała problem zapalić jak by rozrusznik nie działał ale potem przekręciła i zapaliła a kontrolka od ładowania nie pali się przy zapłonie świeci ale po odpaleniu gaśnie a akumulator pada

pomóżcie co to jest za co mam się zabrać zęby to autko działało

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Sprawdź napięcie ładowania na włączonym silniku. Sprawdź czy może masz jakieś "ubytki" prądu ? Może coś zabiera prąd a w jakiej kondycji jest aku ? Może już czas na niego, nie trzyma prądu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

koolego mam prośbę o używanie albo intrpunkcji

albo innej metody, tak aby się mogło to czytać bez zbędnego zastanawiania

z tego co rozumiem - nie ładuje ci akumulatora - a nie świeci kontrolka ładowania ?

jeśli dobrze rozumiem - to sprawdz mase silnika

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest gustaw665

aku jest nowe

dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz miałem przerwany kabel od alternatora zlutowałem go i dalej pada

zgasł z powodu pękniętego przewodu od filtra

ale dalej jest problem z altkiem za słabo ładuje już sam nie wiem co to jest zauważyłem jeszcze ze wycieraczki nie działają ani spryskiwacze temperatura wody na desce nie działa podświetlenie deski rozdzielczej tez nie działa i pali się kontrolka

jak tylko się zapali to autko wariuje i aku pada a razem z ta kontrolka co jest poniżej na zdjęciu zapala się kontrolka ABS i od hamulców

pokochałem ten samochód i nie chce go tak szubko stracić

przez jakiś pierdół

POMOCY

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Edited by gustaw665

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na fotkach zaznaczyłeś żółty/pomarańczowy znaczek silniczka z piorunkiem. To tzw. Check engine, czyli lampka kontrolna układu zapłonowego komputera benzyny samochodu. Po prostu jak się pali, to ECU zgłasza problem, że coś mu nie halo. A jaki, to koledzy wielokrotnie pisali, wystarczy poszukać nap kody błędów komputera lub usterki ECU lub podobne frazy. Po zapaleniu się tej lampki pewnie auto Ci szaleje, a przyczyn może być wiele, trzeba to sprawdzić. Co do tego prądu, to ja obstawiam na niewłaściwe napięcie ładowania, stąd głupieje sterownik ABSu itp. Poczytaj, sprawdź to napięcie, posprawdzaj błędy (kody), napisz co Ci wyszło i będziemy myśleć.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest gustaw665

naprawiłem opelka ale oddałem do mechanika wymienił łożysko w alternatorze jakieś kable miały przebicie

ale znowu wariuje przed wczoraj i wczoraj było ok ale wczoraj zaczął piszczeć pasek a dzisiaj rano znowu prądu nie miał jak jechałem to mi gasł i zaczął szarpać po czym zgasł odczekałem chwile i wziąłem go na zapych i odpalił ale jak włączyłem światła to znowu prąd uciekał i znowu paliły się te same kontrolki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...