Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arek_21Byd

Alarm seryjny

Polecane posty

Panowie mam problem z seryjnym alarmem od początku jak kupiłem viki działa ale jak się załączy to nie ma dźwięku same kierunki migają dziś wymontowałem syrenkę prąd do syrenki dochodzi podłączyłem syrenkę pod zasilacz membrana reaguje buczy a jednak nie wyję po załączeniu alarmu w op-comie też nie ma żadnych błędów alarmu normalnie nie wiem co jest grane gdzie szukać problemu ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sa 2 syrenki

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> podszybie, nadkole. kup inna jak ta nie wspolpracuje

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przy nadkolu to klakson jest chyba ja właśnie sprawdzałem tą przy podszybiu jest oryginalna hella więc powinno hulać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

trabka/klakson

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

do syreny w podszybiu dochodza 4 przewody:

pin 1 - czarny - zasilanie po stacyjce (oraz sygnal z brzeczka)

pin 2 - --------------------

pin 3 - brazowo-czerwony - centralna X62 pin 1

pin 4 - brazowy - MASA

sprawdz jeszcze raz te kable

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

zeby wyla syrena na brazowo-czerwony podawana jest masa przez centralke

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

do mnie idą 2 kable ??? mam taką syrenkę

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

taki jest w europejczykach.

czerwony zasilanie (FV2 60A) , brazowo-czerwony (masa z centralki)

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no i tak mam prąd płynie syrena reaguje na prąd więc oco mu chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

podmien z kims i zobacz efekt

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> w srodku jest cewka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ma ktoś jakieś jeszcze pomysły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To ja się może podepnę

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Zamontował się u mnie alarm fabryczny

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Wszystko ładnie pięknie, jednak samoczynnie się uruchamia. Podpiąłem op-coma i okazuje sie, że wzbudza go otwarty obwód sensora wybitej szyby. Znalazłem 2 wtyczki we wnęce prawej tylnej lampy były zlepione taśmą stykami do siebie. Teraz pytania:

1.Czy zewrzeć je, czy rozewrzeć na stałe? Na moje to powinny być zwarte, co by był obwód zamknięty.

2.czy po drugiej stronie też są te wtyczki (nie dokopałem się niby do nich?

Edytowano przez łobuz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

czujniki te sa tylko w kombi. sa 2 na obie szyby boczne bagaznika.

wtyczki sa w prawej lampie.

czujniki w normalnej pozycji sa zwarte. rozbicie szyby rozwiera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a moja sprawa nadal nie rozwiązana rozkładam ręce już

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Czy aby napewno na boczne szyby? Wg schematu el. wynika, że podłączone jest do ogrzewania tylnej szyby.Jednakże sprawa sie rozwiazala. wtyczki odizolowane od siebie i jest OK. Już się alarm samoczynnie nie załącza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

P58 i P59 - sygnalizator wybicia szyby tylny z lewej strony/prawej strony. drugi przewod od czujnika jest polaczony z przewodem zasilajacym tylna szybe (grzanie).

moga byc lub sa montowane po bokach szyby tylnej.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Całkiem możliwe. Najważniejsze, że teraz nie wyje pod oknami i na nerwy nie działa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

he a ja bym chciał żeby mój powył trochę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

moze masz ciche uzbrajanie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> i dlatego nie daje glosu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a jest taka możliwość czy jaja se robisz hehe też już porównywałem to głośników wszystko podłączone napięcie jest ale jak by muzyka była ściszona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jaj nie robie bo nie 1.04

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> jest ciche uzbrajanie alarmu - kierunki migaja a syrenka nie pika. w tym kierunku idz. nie mam oryginalnego alarmu wiec nie wiem jakie on tam ma opcje i jak sie je wlacza/wylacza.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a gdzie takowej opcji o ile jest w ogóle szukać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w instrukcji do alarmu. to jest jakas kombinacja przyciskow na pilocie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w instrukcji nic nie wspomnieli o takiej opcji chyba trzeba się będzie do specjalisty z tym udać ale najpierw sprawdzę pod inną syrenką a takie pytanie czy mogę sprawdzić na jakimś małym głośniczku czy będzie dźwięk ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×