Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest danielos31

Nie działa ogrzewanie

Recommended Posts

Guest danielos31

Witam koledzy mam Vectre A 1.6 Benzyna z 91r. Mój problem jest następujący nie działa mi nawiew czyli ogrzewanie. Gdy silnik sie nagdzeje to leci ciepłe powietrze ale tylko od silnika a gdy przekręcam pokrętło mawiewu w tą pozycje by wiało to nic nie wiejie sprawdzałem bezpiecdzniki ale od nawiewu są całem nie spalone .

Koledzy co to może być jak to sprawdzic i jak wymienic. Daną część kupić nową czy ze szrotu? Prosze pomóżcie z Góry dziekuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj 'danielos31'

Ja w swojej VC miałem podobny problem, a poradziłem sobie tak. Wyjąłem filtr kabinowy i dostałem się do wiatraka , pokręciłem go palcem kilka razy w prawo i lewo, a następnie dałem mu trochę WD-40 (na trzpień na którym jest osadzony) i jest ok.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

a może linka po prostu urwała się z zaczepu od sterowania..

Share this post


Link to post
Share on other sites

A może rezystor dmuchawy poszedł? U mnie też nie działało i właśnie rezystor wymieniłam. Potem było już ok

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak nie działaja CI biegi od nawiewu to spalil sie rezystor dmuchawy który jest pod podszybiem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> 40zł kosztuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Może być kilka przyczyn:

1. pokrętło się wyrobiło i nie łączy (bardzo mało prawdopodobne)

2. bezpiecznik wentylatora

3. przekaźnik wentylatora

4. kostka przy wentylatorze (niedawno przerabiałem u siebie w dieslu)

5. rezystor dmuchawy (często to poda, na szrocie 30-50zł, nowe 100-120zł)

6. spalony/zawalony wiatrak

Trzeba posprawdzać, kwestia opanowania tematu, sprawdzenia rzeczy i musi działać

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest danielos31

czyli koledzy musze posprawdzać pewne żeczy heh tak dokładniej cały układ wentylacji

no to biore sie do roboty napisze jak cos ustale dzieks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...