Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest power22

Zgasł po przełączeniu na LPG

Recommended Posts

Guest power22

Witam. Widzę, że nikt nie pisał o tym.

Więc tak. Wsiadam dzisiaj do auta, odpalam na Pb, przejeżdżam ok.1km i jak się przełączył na LPG momentalnie zgasł. Odpalam znowu na Pb a tu nic. Kręci i kręci ale silnik nie mógł odpalić. Około 6-7 razy próbowałem go odpalić, jakby świece się zalały. Odpaliłem po jakimś czasie, przejechałem znowu ok. 1km i przełączyłem na gaz i ok. Filtry, świece wymienione, ostatnio byłem na ustawieniu mapy, listwa przeczyszczona. Czasem jak go pocisnę na trasie i dojadę do domu, chwile auto pochodzi na luzie i samo zgaśnie. Nie mam pojęcia co to może być.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez podlaczenia do komputera ciezko powiedziec co to, choc obstawial bym wtryskiwacze ktore sie nie domykaja i w momencie przelaczenia na gaz zalewa swiece, tymbardziej ze piszesz ze po butowaniu silnik gasnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest power22

Please login or register to see this quote.

może źle napisałem ale stało się to narazie dwa razy w ciągu roku.

Tak się zastanawiałem i może to, że gasł przy odpalaniu na zimnym silniku to wina wtryskiwaczy?? Może paliwa nie dostawał i nie potrafił odpalić. Dopiero po ok. 3-5 min. było ok (zależy jakie mrozy były)

czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły??

Edited by power22

Share this post


Link to post
Share on other sites

Byl gdzies temat gasnieciu na zimnym jednym pomogla wymiana polowy silnika az w cos trafili, ja uporczywie trzymam sie teorii o zle zestrojonej LPG ktora rozjezdza komp benzynowy i z tad problemy z odpaleniem na zimnym silniku mialem tak kiedys w X20EV i wina byla wlasnie ze strony LPG po ustawieniu jak nalezt bylo po problemie. Mozesz sam sprawdzic choc to nie pokaze wszyskiego w momencie przelaczania LPG-PB i PB-LPG silnik nie powinien nawet zadrzec przejscie powinno byc niezauwazalne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Przemo21

Jak na mój gust rano zalewa ci gazownią, parownik niewyrabia

Ile kilosów masz zrobione na tym parowniku i jakiej firmy masz parownik?

Tomasetto Alaska?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest power22

Please login or register to see this quote.

Przejechałem niecałe 60tyś. Na pewno Tomasetto ale czy jest jeszcze jakaś nazwa dodatkowa nie wiem.

Teraz od trzech dni jest ok., co nie zmienia faktu, że i tak jakaś przyczyna jest, Podpięcie do kompa może coś wykaże. 48zł niedużo. zobaczymy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napisz jaką masz tą instalację w samochodzie, bo jakoś nie zauważyłem takiej informacji. Może to trochę naświetli znającym się barrdziej na LPG.

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest power22

Please login or register to see this quote.

STAG 300. Ja podejrzewam wtryski benzynowe. Jak pisałem, na zimnym na Pb lekko przerywa jak powoli dodaje gazu, jakby nie dostawał odpowiedniej ilości paliwa. Jak przycisnę to wtedy idzie równo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanim niepotrzebnie wymienisz polowe samochodu pojezdzij troche na samym paliwie jezeli bedziesz mial to samo to szukaj przyczyny w samochodzie, poki co obstawiam na gowniano ustawiona instalke i rozjechane adaptacje ECU.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest power22

Podjadę jeszcze do gości, którzy się znają na tym (30km ode mnie). kolega powiedział że mogę mieć walnięty emulator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...