Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Swierszcz82

Dziwny objaw przy gaszeniu (nie chce się zgasić ?)

Recommended Posts

Witam,

mam takie pytanie - może wiecie ocb i z czym to się je...

Silnik 1.6 16V + LPG (x16xel) - czasami przy wyłączaniu silnika, napisałbym że nie chce się on wyłączyć... tak jakby przez pół sekundy jeszcze pracował bo aż zatrzęsie samochodem.... po takim dziwnym zgaszeniu aby go uruchomić trzeba pokręcić z 2 sekundy....

Zdarza się to z raz na 20 wyłączeń autka...

Poza tym żadnych problemów: uruchamia się bez jakichkolwiek problemów po 0,5sekundowym kręceniu, obroty równiutkie....

Może szanowni Koledzy mają jakąś sugestię... ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przekaźniki, albo stacyjka się kończy ja bym tam szukał.

Share this post


Link to post
Share on other sites

albo dostaja jakas zaduza dawke paliwa na koniec i spala juz w czasei gasniecia i potem jakby jest zalany albo juz kostka przy stacyjce umiera. ja wymieniałem u siebie kostke bo mi wogle auto nie chciało zgasnac

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> kluczyki w rece auto chodzi

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

też miałem taki objaw i podczas gaszenia trzeba mieć wciśnięty hamulec wtedy nie występuje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> przynajmniej u mnie tak było

Edited by kluczyk17

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jak gasisz na benzynie to też taka ma?

Kojarzy mi się podobny problem z działu LPG - winny elektrozawór odcinający gaz.

No jeszcze świece .. kiedy zmieniane?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...