Jump to content

W dniu dzisiejszym została dodana do menu forum wyszukiwarka google 

Link google

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Guest PEPE23

dziwne objawy

Recommended Posts

Guest PEPE23

witam wszystkich! jestem nowym użytkownikiem forum i pisze poniewaz mam problem z autkiem (vb 1.8 16v ls 99r.) mianowicie samochodem wogole nie da sie jechac szarpie muli sie kompletny brak mocy. Wszystko było wporzadku do pewnego momentu poczulem dziwny zapach z tlumika tak jakby zgnilych jaj wiec wyciałem kataliztaor wspawalem strumiennice wiec z zapachem sie uporalem ale auto nadal niechce jechac (na benzynie jest gorzej niz lpg) wiec zmienilem sonde pomogło na chwile ale po przejechaniu moze 20km znowu to samo na swiecach zrobilem ok 20 tys km cewka byla nieruszana przepustnice podmienialem i nadal nic filtry od gazu (stag4 sekwencja reduktor zavoli-nowa) rowniez zmienilem wlalem do paliwa stp nic sie niepolepszyło wiec myslalem ze moze wina lezy po stronie świec (jednoelektrodowe) wiec zmienilem je na boscha uzywane dwuelektrodowe. nic sie niezmienia na postoju slychac takie stukanie w silniku (górna poduszka silnika obok filtra powietrza zmieniana) a jak zaczynam dodawac gazu kompletnie stoi w miejscu wrzucam na 2gi bieg i jakos powoli zaczyna jechac dopiero jak rozbujam auto do ok 60-80 km/h w miare jedzie ale rowniez szarpie czy myslicie ze wina lezy po stronie cewki a moze jakis czujnik polozenia rozrzadu niemam juz kompletnie pojecia co to moze byc przepustnica wyczyszczona egr zaslepiony pomoóżcieeeeeee

Share this post


Link to post
Share on other sites

kolego a nie wyświetla Ci czasem błędu kompa, pomarańczowa ikonka na liczniku ..??

proponuję podjechać na kompa i sczytać błędy wtedy będziesz wiedział co nieco

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz także sam odczytać błędy na forum było opisane jak to zrobić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Edited by Arek_21Byd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PEPE23

caly problem polega na tym ze to anglik i chyba wtyka niepodlaczona probowalem drucikiem zewrzec 5 z 6 i niemiga check

Share this post


Link to post
Share on other sites

w angliku jest tak samo jak w wersji europejskiej

a może masz żaróweczkę spaloną i dlatego nie świeci ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

a uszczelka pod głowica ? , sprawdzałęs płyn chłodniczy i olej czy sie np nie zmieszało , brak mocy to tez takie objawy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PEPE23

i po problemie mechanik mechanikowi nierówny;] bylem na kompie wyszlo ze sonde trzeba zmienic 350zl-500zl ale niezrobilem tego pojechalem do innego zbadal wszystko wporzadku cewka przeplywka cisnienie na cylindrach itd zostawilem auto i okazalo sie ze cewka i swiece banał;/ zbadal cewke na innym przyrzadzie i jest ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolego jeszcze raz bo nieskumalem...Co bylo przyczyna tego szarpania?

Share this post


Link to post
Share on other sites

z tego co mi się wydaje to wymienione zostały świece i problem znikł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Racvio a dalej

Please login or register to see this quote.

czyli wychodzi na to że cewka była sprawna

zresztą niech się sam wypowie będziemy wiedzieć na 100%

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PEPE23

przepraszam za moze mało jasna wypowiedź hehe wymienione zostały swiece i cewka zapłonowa wydawało by sie niby taki problem a od tego trzeba zaczac wiadomo auto z lpg lecz pojechalem na diagnostyke i tacy panowie magistrzy mechanicy chcieli wymienic mi sonde jak pisalem wczesniej udalem sie do innego posprawdzal wszystko i wydawało sie sprawne lecz potem sprawdził cewke w inny niewiadomny mi sposob. cewka, swiece zmienione auto nie do poznania (chodz swiece zmieniane 20 tys km wczesniej na lpg niby co 30 tys wiec jednak to byla cewka).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gdzie polecacie kupic cewkę tania i dobra do 1.8 115km ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...