Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Sylvvek

Rozmowy o MID-zie i Tempomacie

Polecane posty

No mam pelna zolta kostke. kiedys liczylem. Kurde no to teraz d***. Bo zamowilem MIDa poliftowego. A moze bym podpial MIDa 26p i by od razu hulalo bez kombinacji. Tyle ze znow bym nie mial polskiego he a w tym na 99% bedzie. W zwiazku z sytuacja chyba nie bedemusial ciagnac 2 kabli od pinow licznika i 1 od

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A jak wyglada sytuacja z tymi czujnikami swiatel plynow klockow??? Bo widze ze sa kable od tego w zoltej kostce. A przeciez tych czujnikow to raczej nie mam zamontowanych w aucie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Widze że RAVCIO powinien pare + od Ciebie zarobić

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> a Ty nic

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> sorki za OT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Bolek. spokojnie wiem o tym doskonale. Pozniej mu powstawiam. Ale dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hmm ale jaja

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Mam dokładnie tak samo spięte wtyczki. A ja się juz parę lat zastanawiam od czego to jest i klne kiedy mam wyjąć zegary bo mi zawsze jeden uchwyt zawadzał o to

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Dokladnie. Mi tez jeden uchwyt zawsze zawadza heh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

A co do mida to miałem kiedyś wpiętego ale wyświetlał check i komunikaty o przepalonych żarówkach, braku płynów itp.

Edytowano przez PiTi_pce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

A jaki mid 26pin z zolta kostka?? A to czemu tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

ja ich nie mialem a teraz mam wiec nie problem je dolozyc. jedynie chodzi o koszty

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Piti - bo nie miales podpietych odpowiednich przewodow dlatego wywalilo checka itp. jakbys zmasowal niektore to by nie bylo tego.

Sylvvek wejdz na strone "O mnie" tam masz zdjecia dot tych czujnikow

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Tak ten z żółta kostką. Ale było to dawno temu kiedy myślałem ze jak podłączę mida to bedzie wyświetlał tylko date godzine i rds ale na całym wyświetlaczu a nie na połówce ( TID )

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> A że wywalił przy tym masę komunikatów to go odłączyłem i załozyłem z powrotem tida. I to tyle mojej przygody z MIDEM. Wywalał błędy bo moze nie było czujników? Albo obecność tej kostki wcale nie nzaczy ze ma sie kompletną instalację.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

instalacja do czujnikow jest - do niektorych jest az pod same czujniki, niektore koncza na glownych zlaczach X:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

No i jak tu nie modzić jak auto samo się prosi o nowe bajery

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Ravcio a powiedz mi to ze niektóre się kończą na głównych złączach to jakbym je ominął to mid wyrzuci błędy? Hulałoby to gdybym dołożył czujniki tylko tam gdzie instalacja jest do samego końca pociągnięta?

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiesz bo chodzi mi tylko o to zeby mi czasem nie wyswietlalo jakichs bledow. Mam nadzieje ze nie bedzie.A jak bedzie to zmasuje przewody i gitara

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

hulaloby gdy dolozysz czujnik tam gdzie masz pociagnieta instalke (wtyczke) ja tak mialem np. z czujnikiem plynu chlodniczego wpialem wtyczke w czujnik wlozylem w zbiornik ktory jest dedykowany do czujnika i gotowe - zamiast masowac pin 20 to mam czujnik

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

tam gdzie przewody koncza sie na zlaczach to albo wpinasz sie tam w zlaczu albo przy wtyczce do mida. ja nie szukalem w zlaczach i podlaczylem sie przy kostce do mida

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ok Cacy, dzieki. Juz sie nie moge doczekac jak dostane w lape zestaw MIDa. Ucinales i lutowales kable czy przez szybkozlaczki??

P.s a powiedz mi jak to jest z tym zasiegiem na MIDzie? Musisz zatankowac do pelna zeby ci dobrze zasieg pokazal czy jak??

A i gdzie przykreciles mase z tymi kablami???

Edytowano przez Sylvvek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ravcio dzięki za pomoc. Powiedz mi jeszcze musiałeś ciągnąć przewód od ecu? czy to już było w gratisie razem z instalacją

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

nacinalem izolacje, kabel z zoltej kostki okrecalem kablem z szarej kostki, na to lut i izolacja.

zadnych szybkozlaczek - tylko lutowanie - masz pewnosc ze jak zlozysz wszystko to tam nie bedziesz musial zagladac i poprawiac.

Mase masz obok. z blachy wystaje sruba a do niej sa przykrecone 2 grube 2,5mm2 przewody. zbierasz te masowe kable w jednosc na koniec dajesz "kabel-oczko" to pod srube, zakrecasz i gotowe

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Piti - przewod z ECU mialem w kostce zoltej (26 pinowa - 26 pinow zajete

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">) wszystko mialem w 1 miejscu - nie musialem nic ciagnac.

jedyne co ciaglem to przewody od czujnikow (klockow, oleju, sprysk) do komory silnika (przewod 3 zylowy 0,75mm2)

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzieki ci na razie za wszystko. Mysle ze juz jestem przygotowany do montazu MIDa. Nic tylko czekac jak go juz bede mial w reku i wtedy do dziela

P>S A potem hm....moze tempomacik...tyle ze to troszke drozej juz wyjdzie chyba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mnie mid wyszedl 150zl (manetka, mid, kostka) + 50 zl programowanie + czujnik sprysk - za darmo, czujnik chlodniczego ze zbiornikiem - 30 zl

tempomat - manetka czujnik serwo - 250 zl z przesylka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze tragedi nie ma. Serwo tempomatu mam szukac jak cos pod swoj silnik tak??czyli x18xe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

mozesz pod swoj 1.8 najlepiej zmierz metrem ile musi miec dlugosci linka od podluznicy do przepustnicy.

ja kupilem od 1.8 serwo i linka miala 80 cm

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

nie ma roznicy czy od x18xe czy x20xev wazne abys kupil do wersji przedliftowej bo jest na linke, poliftowe sa elektroniczne i nie bedzie Ci to pasowalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. A wiec pogrzebalem troszke w autku przed chwila. Okazuje sie tak. Jest czujnik pedalu hamulca, jest biala kostka na czujnik od sprzegla, jest wtyczna pod maska. Tylko dostep tam jest masakryczny. Wszystko na wyczucie bo nic nie widac. Takze chyba jest cala instalacja. Jest takze gniazdo kolo przepustnicy na wsadzenie linki.Noi oczywiscie jest zlaczka za kierownica. Jak sie okazuje do Manetki tempomatu i do MIDa. Kostka zolta od mojego TIDa zawiera 26 kabelkow, czyli wszystkie piny zajete. Jest dobrze.

P.S jak sie zdecyduje zeby zakladac tempomat to ja nie wiem jak ja sie tam dostane masakra jak malo miejsca.

A mam pytnie . Wszystkie VB z TIDem oryginalnie mialy pelna wiazke przewodow w kostce zoltej??? czyli 26kabli??

Edytowano przez Sylvvek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

niektore mialy 26 pinow zajete niektore 12pinow

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

dostep do montazu serwa jest slaby.

jak masz kanal to dasz rade, potrzebujesz jeszcze pomocnika.

ja jak zakladalem serwo na podluznicy to zrobilem tak:

wywalilem aku, odkrecilem podstawke aku, wszystkie puszki na bok, wkladasz kolo silnika serwo bez blaszki, potem zakladasz blaszke na 3 sruby, z gory dokrecisz 2 sruby a od dolu 1. potem wsuwasz z gory serwo do blaszki i lapiesz 3 srubkami (2 srubki z gory wkrecisz, 1 z dolu). blaszke od spodu trzeba przytrzymac, to samo serwo zeby nie opadalo na dol. wciskasz wtyczke, linke masz na wierzchu, dajesz przez ucho i na preta na ktorym jest koncowka linki gazu i gotowe

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> powpinac manetke itp

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

masz taka sama instalke do tempo i mida jak ja

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

jezeli chcesz cos jeszcze to masz jeszcze kostke do modulu zarowek nad schowkiem. tu masz moj temat -

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pytanko. Dlaczego na twoich fotach MIDa swieci ci sie chceck caly czas tak masz??? A i musisz deptac po zapaleniu na hamulec zeby check zgasl??

Wiesz ja chyba zrobie tak ze podepne pod mida kable od czujnikow spryskow plynu oleju etc. tak na chwile. W tym celu zeby sprawdzic czy faktycznie nie mam zadnego z tych czujnikow. A moze ktorys mam. W zbiorniczku wyrownawczym cieczy chlodzacej zdaje mi sie ze widzialem taki czarny precik wystajacy od dolu zbiornika. Taka jakby rurka. hmmm...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...