Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest thinn86

PROBLEM Z ODPALANIEM :/

Recommended Posts

Guest thinn86

Witam wszystkich forumowiczów

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Tak jak w opisie moja siostra ma problem w swojej vectrze B 2,0 dti z odpalaniem rano.

ogólnie historia zaczęła się przed zima gdy zmieniałem jej jedną świecę problem był taki żę ktoś wczesniej to zrobił nieumiejętnie bo wykręciłem starą z częścia gwintu juz..:/ a potem jak wkrecilem nowa to nieda sie jej wykrecic. , potem zaczęły sie problemy z odpalaniem na zimnym silniku , na chwile obecną wygląda to tak , że auto zapala po czym gaśnie po chwili i potem trzeba 10 min kręcić.

w ciągu zimy zapalal normalnie teraz sie ociepliło i zas problem powrocil:/

dodam że od zmiany świecy po zapaleniu non stop pali sie check engine..ale jak tylko sie silnik zagrzeje , zgasimy i zapalimy ponownie to kontrolka się nie świeci..

szczerze mówiąc zgłupiałem niewiem od czego to moze być może ktoś z was miał taki problem prosiłbym o jakąs porade co to może być:/

pozdrawiam

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odpala i gaśnie - wygląda na zapowietrzenie .

Pali się pomarańczowa kontrolka to trzeba odczytać kody usterek , do tego będziesz potrzebował jakiegoś fejsu (popytaj w Twoim oddziale)

Możesz sprawdzić świece czy grzałki mają przejście a robisz to w następujący sposób

przewód dajesz na + aku i później do każdej świecy po kolei ale najpierw musisz odkręcić tę zworę która łączy świeczki parami.

W ten sposób sprawdzisz czy wszystkie świece są sprawne.

Jeśli świece sprawne to jeszcze kwestia sfotu czyli grzanie świec w dodatnich tmp którego brak w starszych wersjach i pojawiają się problemy .

Edited by zamela

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest thinn86

hmm wydaje mi sie ze świece sa ok jakby nie byly to by kiepsko odpalal a odpala rowno na 4 gary

bylem na serwisie z ta kontrolka to mi gosc powiedzial ze blad jest swiecach zarowych skasowal ale zas to samo i ze on nie wie z czego to moze byc kazal mi poczyscic styki ale to nic nie pomoglo hmm

a to zapowietrzenie jest od swiec?? slyszalem tez taka teorie ze to moze byc sterownik na pompie , w sumie pompa byla uszczelniania rok temu na wigilie ale nie robil nic z elektronika hmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...