Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bangorczyk

Przepustnica, duze spalanie, rwanie autem

Polecane posty

Gość bangorczyk

Vectra B X18XE 1.8 ls 2001r.

Witam Zwracam sie do wszystkich znajacych sie b.dobrze, dobrze lub slabo bo kazdy moze pomoc.

Ma problem z spalaniem, rwaniem auta (jadac na 2 biegu przy 2000 obr. spada moc auto prawie staje i po 2-3sek zrywa sie ponownie bo obroty nie spadaja tak mocno jak predkosc) To wszystko jesli poziom paliwa jest bliski 20 litrow w baku (nie rezerwa)

Jesli w baku mam 40 L i wiecej nie dlawi sie nie rwie ale zapala sie kontrolka (autko z kluczem)Kod P1550 to jest blad polozenia czujnika przepustnicy. Przepustnice czyscilem 3 mis temu , 2 mies temu wymienilem tez filtr paliwa bo myslalem ze to wina filtra

Palila 11/100 a teraz 17/100 jazda w trybie mieszanym.

Dodam ze zmienilem kola z 15" na 16". Zrozumialbym aby spalanie wzroslo do 12-13 l ale nie do 17/100

Zauwazylem tez ubytki w oleju bagnet ma 3 kreski zalalem pod 3 a po miesiacu mam juz pod 2 kreska (brak wyciekow spod auta)

Czy macie jakies pomysly, bo ja mam wiele ale nie wiem ktory trafny

-przepustnica

-przeplywomierz

-syf w baku

-bak sie zapowietrza lub przewody paliwowe

-swiece, kable

- problem z kompem tzn daje zla mieszanke za malo paliwa za duzo powietrza lub za duzo paliwa za malo powietrza

Prosze nie odpowiadac ze google nie gryza bo wlasnei google prowadza TUTAJ (a odwiedzam to i inne fora dosc czesto)

Z gory dzieki!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

na poczatek bym wymienił ten czujnik połozenia przepustnicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bangorczyk

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

No dzis juz go (czujnik) wyczyscilem zrobilem 30 mil bez problemu a potem znowu to samo.

A co z reszta obiawow czyli spalanie i zarcie oleju no chyba ze olej wyparowal???

PS mam pytanie odnosnie twojej viki a dokladniej swiatel co tam masz wsadzone ze tak ladnie ringi swieca.

Ja w dole kazdego ringu mam 2 diody ktore sieca jedna w lewo po okregu ringu a 2 w prawo po okregu ringu i widac je tylko wieczorem a w szarowce widac tylko jak sie przyjzysz (tzn wjadac nawet jak promien swiatla w ringu z tych 2 diod sie nie lacza w gorze i wyglada to jak rozerwany pierscien) Na jakiej zasadzie swieca twoje ringi???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

masz temat w tuningu na o swieceniu ringów w angel eyes

co do czujnika,to jak po czyszczeniu na chwile pomaga -wszystko wskazuje na to że to jego wina

może do tego dochodziś jeszcze cos ,ale bez zczytania błedów ciezko sie określić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wymień ten czujnik położenia przepustnicy to przestanie tak wyrywać to napewno jego wina , a co do spalania to może być jeszcze walnięty czujnik temp. na komputer.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×