Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
S T A M I N A

Kontrolka ciśnienia oleju

Polecane posty

witam

Przejechałem Viki ponad 330tyś. i nigdy tego nie miałem...

Zapala się kontrolka cisnienie oleju ,ale TYLKO przy hamowaniu.

Hmm,pompa ??? .Miał ktoś z Was coś podobnego u siebie.

pozdrawiam

Edytowano przez S T A M I N A

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zapala CI się bo masz zapewne za niski stan oleju, sprawdzałeś jego poziom, zapewne masz ok 1-1,5l.

Nie jeździj tak bo skończysz smutno.

Jaki przebieg auta? Zapewne czas na wymianę uszczelniaczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja bym sprawdził na Twoim miejscu cisnienie, to ze zapala sie tylko przy hamowaniu, moze swiadczyc o jakims braku masy, badz zwarciu, w skrzynce, lub w instalacji, czasem sie to zdarza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to czujnik oleju albo tak jak kolega wyżej pisze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Jak dawno temu wymieniałeś olej??

Ja w pierwszej kolejności sprawdziłbym ciśnienie oleju czy tutaj jest wszystko ok a potem jak będzie ok to tak jak wyżej masz napisane, szukaj w instalacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich forumowiczów i pozwolę się podłączyć do tematu, a mianowicie.

W mojej vectruni 2.0 DTI poziom oleju jest właściwy może ciut za wysoki, oleju nie pobiera i jest naprawdę żwawa, a problem polega na tym,że w trakcie jazdy (spokojnej ok. 90km/h) temp silniczka w normie po przebyciu pewnego odcinka ostatnio 25km komp. zakomunikował, że mam sprawdzić poziom oleju. Zatrzymałem się, sprawdziłem i było OK. Uruchomiłem silnik i było w porządku. Ruszyłem i po kilku kilometrach to samo. Zatrzymałem się wyłączyłem silnik i komunikat wyłączył się. No i jazda dalej i znowu po kilku km to samo.

Koledzy w czym może być problem ciśnienie czy czujnik, a może coś innego.

Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Edytowano przez zit11

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Przeszukałeś forum w poszukiwaniu Twojego problemu??

Podejrzewam, że nie bo tematów na ten temat jest trochę - krótko dodam, że masz problem z czujnikiem poziomu oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A ja mam taki problem z olejem. Ne biegu jalowym przy rozgrzanym slinku miga mi kontrolka cisnienia oleju nie wiem czy to jest spowodowane?Dodam tez ze poziom oleju jest caly czas ok.Moze pompa oleju jest na wykonczeniu??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

raczej czujnik ciśnienia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×