Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kiwasake

czy jest komputer

Polecane posty

Gość kiwasake

Witam mam takie pytanie czy moja viki ma komputer auto to vectra a hatchback 2.0 GT z 89r

przepraszam za takie głupie pytanie ...

pozdrawiam

przepraszam za pomyłkę

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez kiwasake

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ja nie widziałem jeszcze Va z 98r

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> składak ???

masz komputer po prawej stronie pod nogami pasażera

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Va były do 95r produkowane chyba do czerwca. A pozniej VB

Pokaz mi ja /?? bo nie uwierzę dopóki nie zobacze

Edytowano przez Lechuu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Kazde auto z jednopunktem czy wielopunktem musi miec

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> a cos ten twój rocznik mi smierdzi

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> moze miało byc 88

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

a te błędy przez ten jeden kabelek to tez można sprawdzić u mnie ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Można wystarczy zewrzeć styki w złączu diagnostycznym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

bierzesz kawałęk drutu i wsadzasz w te miejsca co sa zaznaczone na zdjeciu( zworke robisz)

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

A tak sie wywołuje kody usterek

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

dziękuje za odp jutro pobawię się jak tylko znajdę chwilkę czasu

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

witam

dziś miałem wolny dzień to chciałem wywołać te błędy wsadziłem drucik i nic nie migało ...

gdzie jest dokładnie ta kontrolka od tego ???

w poniedziałek wyciągnę licznik i zobaczę co i jak jest z tom kontrolką

Edytowano przez kiwasake

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

na liczniku po lewej stronie zolta kontrolka silnika z piorunem. zacznie migac po zwarciu stykow jak wyzej na zdjeciu i przekreceniu kluczyka na zaplon

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

tak właśnie zrobiłem wiem mniej więcej jak wygląda ale nie migało ?

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hehe... ja też miałem ten sam problem że mi nie migała kontrolka, i musialem w inne styki próbować wkładać

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_ohmy.png" alt=":o" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/ohmy@2x.png 2x" width="20" height="20"> i w końcu sie udało ^^

A co masz z autkiem, że bledy sprawdzasz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

rozładowuje mi się akumulator ale tylko na światłach i mam nadzieje ze jakiś błąd czegoś wyskoczy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź jeszcze raz czy aby na pewno zwarłeś odpowiednie styki czyli A i B i nie zapomnij przekręcić kluczyka.

A świeci Ci się w ogóle kontrolka czek podczas jazdy ?

Co do rozładowującego akumulatora to sprawdź ładowanie bo odczyt błędów raczej nie pomoże.

P.S Rozładowuje Ci go tylko podczas jazdy na światłach ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

podpiąłem to co jest na zdj te A i B przekręciłem kluczyk zaświeciły się kontrolki ale tej nie było ...

tzn myślałem ze podczas świateł ale dziś jechałem bez świateł i akumulator wyczerpany

( nie mam czym sprawdzić czy ogolę jakiś prąd daje alternator )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

moze sie spalila? pokombinuj zobacz wyciagnij zegary i sprawdz czy czarna zarowka sie nie zrobila. a jak odpalasz auto to sie zaswieca? jak nie to pewnie zaroweczka bo kompa na bank masz. miernik w lape i sprawdzic ladowanie przy zaswieconych swiatlach nmajlepiej i ogrzewaniu tylnej szyby. u mnie jest 14.4V wiec prawidlowo. sprawdz to ladowanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

witam

dziś wymieniłem tom żaróweczkę i mruga ale teraz jest moje pytanie

przez ile sekund czy minut mam patrzyć i czytać ???

to co dopatrzyłem to wyszło mi 31 Czujnik indukcyjny - brak sygnału o prędkości obrotowej (tylko przy włączonym zapłonie)

Edytowano przez kiwasake

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ten błąd zawsze wyskakuje.Odczytaj na odpalonym silniku powinno go nie być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake

tzn mam z tym drucikiem go odpalić ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

dokladnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sprawdz kolego ladowanie u mnie skonczyla sie szczotka w alternatorze i nawet kontrolka od ladowania sie nie zapaliła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiwasake
Napisano (edytowany)

witam ponownie ;D

sprawdzałem dziś ładowanie ale zrobiłem to tak ze woltomierz przyłożyłem do akumulatora i wyskoczyło 12.50 odpaliłem i wyskoczyło 14.70 włączyłem nawiew światła radio wycieraczki i zeszło do 14.50 czy to normalne ...

jak się prawidłowo sprawdza ładowanie ???

pozdrawiam

Edytowano przez kiwasake

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×