Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mituso

@Check Silnika

Polecane posty

Gość mituso

Witam

Mam pewien problem a mianowicie zapala mi sie check podczas odpalania samochodu oczywiscie pali sie caly czas nieraz auto zaraz gasnie odrazu jezelie chodzi nie ma wogole mocy tak jak bym jechal 30 letnim dislem i nie dziala wogole obrotomiez albo czasami skacze co moze byc przyczyna tego ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

skoro pali się check to jaki/jakie masz błędy...!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zacznij od podpięcia go do komputera i sczytania błędów, wtedy będzie wiadomo co i jak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Musisz zczytac byłędy innej opcji nie ma jak się pali check . pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ArturL

Czujnik obrotów wału - 170zł + ew. wymiana. Poszukaj w szukajce o tym. Jest sporo tematów i postów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość artemis85

Pewnie masz cos nie tak z podcisnieniem.Najlepiej pojedz na kompa i zczytaj bledy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Też miałem podobny problem z tym że check pojawiał się po rozgrzaniu silnika. Po podłączeniu do kompa okazało się że mam dwa błędy:p0725-czujnik prędkości obrotowej ( fałszywy sygnał)i p1335-sygnał DZG MSG/PSG (sygnał niezrozumiały).Pierwszy błąd to czujnik obrotów wału a drugi to błąd z pompy.Ponieważ też nie działał obrotomierz postawiłem na czujnik obrotów wału i był to strzał w dziesiątkę.Za czujnik zapłaciłem 130 zł( orginał boscha) i wymieniłem sam. Viki śmiga jak nowa! Mechanik straszył mnie że to może być czujnik obrotów pompy(ten drugi błąd)a to już większy wydatek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mituso

Ludzie niektorzy to tylko mysla ze zalatwia wszystko komputerem kiedys ktos mial do dyspozycji srubokret i klucze i jakos wszystko zrobil. Wina lezala po Czujniku obrotow walu. Obeszlo sie bez wymiany check sie nie pali wszystko ok Viki ma Kopa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

dobrze zaznaczyles "kiedys"

kiedys auta nie byly tak nafaszerowane elektronika i bylo latwiej cos zrobic tylko srubokretem i kluczami ateraz jak nie podlaczysz to mozesz czasami i rok siedziec nad usterka i nie znajdziesz bo bedzie winny jakis czujnik

samo zycie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mituso

Wiesz nieraz wystarczy troche pomyslec potem jak grzebalem do zrozumienia troche dal mi obrotomierz ze skacze no i odrazu pomyslalem o tym czujniku polozenia walu czy tam jak on sie zwie okazalo sie ze cos nie laczy poprawilem i jest wszystko ok

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

mi jak podskakiwal obrotomierz, bylo to zwiazane z masa na pinach w liczniku wiec jak widzisz szukanie calkiem w innym kierunku

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja moge tylko potwierdzic - mialem wlasnie ten sam problem w VB 2.2 dti szwagra - wymienil czujnik obrotow walu i auto smiga

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez Levy_sdz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×