Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
l@ik

Nierówna praca silnika po odpaleniu.

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam

Silnik 2.0 DTH zawsze odpala bez względu na mróz

Problem dotycz pracy silnika zaraz po odopaleniu przez około 15 sekund pracuje nierówno tak jakby nie odpalił sie na wszystkich garach. Po tym czasie problem znika przy ponownym odpaleniu wszystko jest ok nawet jak go zgasze po tych 15 sekundach i go zapale. Sytuacja sie powtarza jak Viki stoi >24h bez odpalania lub bedzie totalnie zimny silnik. Dodam również żę potrafi mi zgasnąc po odpaleniu dlatego trzymama go na sprzegle i wtedy już nie gaśnie ale nadal pracuje nierównomiernie i też ok 15 sekund.

Może ktoś zna dobrego i kumatego mechanika w okolicach Warszawa Ursus, Pruszków, Grodzisk Mazowiecki bo czuje ze bez wizyty w warsztacie sie nie obejdzie.

Dziękuje i Pozdrawiam

Edytowano przez l@ik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

moze to to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hym a może padnięta któraś ze świec zarowych ?? podbny objaw da się zauważyć..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość damian17td

cześć,kolego ja przerabiałem ten temat cale te mrozy, az dziwo ze moje auto odpalało, jak odpaliło pracowało bardzo nie równo aż zaskoczyło po jakis 20 sekundach na wszystkie gary.w poniedzialek wykreciłem swiece żarowe i wielkie zdziwienie jedna tylko grzała, wymienilem wszystkie 4 sztuki i nie chowalem ostatnie dwa dni auta na noc do garażu żeby zobaczyć jak odpala rano , po podgrzaniu swiec może ze dwa razy zakręciło i odpaliła od razu równa praca silnika zero dymu jaki mi towarzyszył wcześniej przy odpalaniu jak grzała jedna świeczka.pozdrawiam życze rozwiazania problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

l@ik

napisz chociaż czy "check" się świeci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czarek 1806

Ja mam również tak po odpaleniu obroty falują kilka sekund a potem ok.tylko pytanie czy check zawsze sie zapala jak któraś ze świec nie grzeje?.Bo u mnie się nie zapala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za zainteresowanie

Co do "checka" nie swieci sie nic i nie ma zadnych wpisow sprawdzalem.

Co do swiec wszystkie 4 wymienialem w tamtym roku na "bosch" i juz by padły ale sprawdze.

Oby to były tylko swiece

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Witam.

A masz może założony gdzieś na przewodach paliwowych zawór zwrotny by paliwo się nie cofało? Ja tej zimy przerabiałem, a w sumie nadal przerabiam temat zapowietrzania się auta. Też mam tak, że po odpaleniu zimnego silnika obroty chwilę falują. Mam póki co założony zawór zwrotny przed filtrem bo bez niego w ogóle nie odpalała. Podejrzewam, że może być nieszczelność na uszczelniaczach wtrysków. Choć sam jeszcze ich u siebie nie wymieniałem. Ale takie opinie krążą po forum.

Edytowano przez lukas311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość turas222

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

witam tak mialem jak jedna świeca mi padla to mi zapalał sie chcek na około 1min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Sprawdz czy wszystkie świece są odpowiednio wkręcone: gwint od świecy musi być schowany w gwincie w głowicy, jeżeli wystaje kilka zwojów to masz przyczynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

JA TEZ SIE PODEPNE TUTEJ

oto moj film ,tez mam cos takiego

co moze byc przyczyna?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Powietrze w układzie paliwowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na falowanie obrotów po zapaleniu pomogła u mnie wymiana uszczelniaczy/trawersów na wtryskach.... Auto zupełnie ine

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×