Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

abaddon18

Forumowicz
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About abaddon18

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe pola

  • Województwo
    lubuskie

Recent Profile Visitors

92 profile views
  1. Wszystkie świeca. Wywala blad co chwile i blad znika. Zarowka nie gasnie. Ciągle wszystkie 4 swieca.
  2. Niestety po wymianie oprawki nadal to samo. Anonymus ktora zarowke starles do golego metalu? Ta w klapoe czy zewnetrzna? Sprobuje tez tego sposobu.
  3. A i jeszcze jedno. W tym recu ktory kabel. Odpowiada za swiatla z prawej strony pozycyjne? Gdzie powinienem profilaktycznie psiknac konktakt sprayem?
  4. Jezeli podczas jazdy z odlaczana lampa zewnętrza nadal wybija blad, to musi byc cos z lampa w klapie bagaznika, dobrze rozumuje? Bo taka właśnie mam sytuację. Oprawka w klapie ma luzna tą blaszke stykajaca z zarowka. Zamowilem nowa oprawke zobaczymy czy pomoze.
  5. Ta kostka przy recu gdzie tego szukac? Jak to wyglada?
  6. Olśnienie.. Czy może chodzić przy tym komunikacie tez od żarówkę w klapie? Czy to tam może coś nie stykać? Muszę zaobserwować czy ta lampa mi nie gasnie jak wybija blad na komputerze...
  7. Witam serdecznie, Od jakiegos czasu mam problem z komunikatem na kompie + lampką od żarówki na desce rozdzielczej. Podczas jazdy, co jakis czas wywala komunikat fahrlicht Rücklicht rechts czy jakoa tak. Komunikat od tylnej lampki pozycyjnej. Komunikat zapala sie i lampka, a po jakims czasie sam znika. I trafia mnoe od tego po prostu. Zarowka caly czas sie świeci. Nie gasnie. Zamowilem i wymienilem gniazdo na zarowki w lampie. Nie pomoglo. Wczoraj w ogole odlaczylem kostkę od lampy i pojezdzilem bez niej. Objaw? Wywalilo na poczatek 3 komunikaty, kierunek pozycyjne i stop. Ale...
  8. Byłem na 2 stacjach benzynowych gdzie mają kompresory. Po podłączeniu pod to koło pokazuje ciśnienie 0.0 - i naciskając przycisk do pompowania momentalnie skacze do 3-4 barów. Tak jakby powietrze nie wchodziło do opony, tylko zostawało w wężu. Po odłączeniu kompresora powietrze ulatuje z węża. Tak jakby wentyl był "zapchany". Ale naciskając środek wentyla palcem, powietrze schodzi z opony. Czyli jakby zawór nie działa w 2 strony, tylko w jedną. Kompresor ok, w pozostałych 3 kołach działa bez problemu. Nie działa tylko w tym z którego komputer nie może sobie zczytać ciśnienia. I pod
  9. Bardzo dziękuję za radę Pocieszyłeś mnie! Napompować się nie da na 100% w takim razie czeka mnie wymiana wentyla po prostu I jeszcze jedno pytanie jak mogę. Z uwagi na fakt iż lada dzień jadę zmienić na zimówki (w DE obowiązują od października) a na wiosnę zamierzam kupować nowe opony - to chyba lepiej zaczekać z tą wymianą wentyla do wiosny i podczas zakładania nowych opon poprosić o wymianę wentyli? Zimówki mam na stalowych felgach, a letnie na alusach. Czy to koło z uszkodzonym wentylem może sobie poleżeć do wiosny i nic mu nie będzie? I wymieniając opo
  10. #up Dzięki za cynk! Czyli może być tak że nie trzeba wymieniać całego czujnika a wystarczy wentyl? Można wymienić sam wentyl w takim przypadku? https://www.amazon.de/Festnight-Stücke-Reifen-Ventile-Reifendruckkontrollsystem/dp/B07RV8PNYY/ref=sr_1_37?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=2QEE8K11B44SF&keywords=tpms+repair&qid=1570008448&sprefix=tpms+rep%2Caps%2C214&sr=8-37 Czy takie wentyle będą ok? One są uniwersalne jeżeli chodzi o podłączenie do czujników ciśnienia?
  11. Witam, mam pytanie do forumowiczów. Wczoraj coś mi padło w mojej VC - w tylnym lewym kole. Chyba wentyl z czujnikiem całkiem padł. Sprawdzając ciśnienie na stacji paliw nie pokazuje mi ciśnienia w kole. Nie idzie go podpompować. Powietrze nie uciekło. Na urządzeniach z powietrzem na stacjach paliw w kole pokazuje 0 po podłączeniu, jak wciskam w środku wentyla palcem ten drucik - to powietrze z koła schodzi, ale nie chce nic wejść do środka. Inne koła w porządku. Dodatkowo na kompie pokazuje poziome kreski zamiast ciśnienia na tym kole i świeci się pomarańczowa lampka z oponą.
×
×
  • Create New...
UP