Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Rewa

Forumowicz
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rewa

  • Rank
    Nowy

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna

Dodatkowe pola

  • Województwo
    śląskie
  • Auto
    VECTRA C Kombi 1,9 CDTI 150 KM
  1. Raczej chce mieć niższe jak wynika z postu.
  2. Witam, Jestem po wymianie IDS+ na zwykłe Bilstein B4. Sprężyny na tą chwilę stare zgodnie z sugestią majstra. Niestety przód zrobił się strasznie miękki i poszedł kilka cm w górę i chyba muszę zmienić sprężyny, tu powstaje pytanie na jakie???? Czy ktoś doradzi? Dodam że chodzi o Vectra C kombi 150 km 2007r. W0L0ZCF3581013119
  3. OK, dzieki JarekS, napisze wieczorem
  4. Witam, widzę że temat się urwał, a mam aktualnie ten sam problem z dużym pokrętłem w DVD90 navi. Czy wymiana enkodera Wam pomogła ? Jaki enkoder należy kupić ?
  5. gdyby działało płynnie nie pisałbym nowego tematu. Przeskakuje czasem o 2 pozycje, a czasem przy kręceniu w lewo przeskakuje w prawo lub odwrotnie. Sterowanie z kierownicy działa normalnie
  6. Witam Od jakiegoś czasu mam problem z pokrętłem panelu BC - przy kręceniu przeskakuje, działa zatwierdzanie poprzez przyciśnięcie. Podobny problem jak z pokrętłem klimatronika gdzie pomogło przelutowanie zimnych lutów. Czy w tym wypadku będzie to to samo ?
  7. O cholera, takich przypadków to jeszcze nie widziałem. Daj znać co to było jak będziesz wiedział to na wszelki wypadek sprawdzę u siebie. Wielkie dzięki - miałem ten sam przypadek i pomogło. Jedyne co to za cholerę nie mogłem całkiem wyjąć klamki na zewnątrz, udało mi się jedynie poluzować ale wystarczyło by nałożyć gumę. Przeczyściłem tylko przy kulce, podkleiłem i działa.
  8. Mam car pass ale nie mam czym skalibrowac niestety. Kalibracja to dużo roboty dla kogoś z op-comem? Ewentualnie czy kogoś w Gliwicach / okolicach możecie polecić kto zajmie się tym tematem od A do Z?
  9. dzięki, ale rozbieranie CIMu to już dla mnie czarna magia. Nie da się np prysnąć gdzieś wazeliną w sprayu ?
  10. Witam Miałem problem z tempomatem, który się rozłączał. Wymieniłem manetkę, dalej się rozłączał. Popryskałem preparatami czyszczącymi (kontakt U i Kontakt S do gniazda manetki) Teraz tempomat dziala super, ale niestety teraz kierunkowskazy ciężko chodzą i trzeszczą.Czym, jak i gdzie dokładnie smarować żeby manetka chodziła jak dawniej ? Pozdrawiam
  11. Witam wszystkich Mam taki problem, że dmuchawa wyłącza się i włącza. Vectra C 2007 rok z klimatyzacją automatyczną. Jak działa to działa na każdym biegu bez problemu, jak nie działa to nie działa wcale na żadnym. Mechanik twierdzi, że wyjął dmuchawę, wyczyścił, sprawdził szczotki w silniku i że tam wszystko wg niego gra. Stawiał na rezystor ale wg mnie skoro regulacja działa w momencie działania dmuchawy to nie może być rezystor... I gdzie tu szukać przyczyny ?? Za 3 tyg jadę w daleką trasę na południe i jak wysiądzie mi klima to się załamię :-///// Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego, ale wyskakuje też błąd pierwszego biegu wentylatora chłodnicy. Ale to chyba zupełnie inny układ więc nie powinno wg mnie mieć związku. Pozdrawiam
  12. Czy temat został wyjaśniony ? Mam błąd 1 biegu i świeci się kontrolka auta z kluczykiem ( po odpaleniu samochodu gaśnie ).
  13. Dzięki Panowie, w takim razie nic z tym nie robię. Pozdrawiam
  14. Witam wszystkich Mój samochód to Vectra C kombi CDTI 150 KM z 2007 roku wersja z fabrycznym chowanym hakiem. Mam dziwny problem i nie znalazłem podpowiedzi na forum, 2 mechaników też rozłożyło ręce... Może ktoś z forumowiczów pomoże. Mianowicie po podłączeniu bagażnika rowerowego montowanego na haku na komputerze pojawia się info - sprawdź światła stopu w przyczepie. Wszystkie światła działają poprawnie - tzn kierunki, pozycyjne, stop też reaguje jak należy z tym, że światła stopu pomrugują nawet przy wyłączonej stacyjce... Takie bardzo krótkie mrugnięcia. Dodam, że w innym samochodzie zjawisko mrugania nie występuje. Jeden mechanik twierdzi, że to dlatego że w bagażniku są światła ledowe a nie zwykłe żarówki (???) Pozdrawiam
  15. Rewa

    tempomat

    Dzięki, będę próbował!
×
×
  • Create New...