Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

zbigos74

Forumowicz
  • Content Count

    4544
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

zbigos74 last won the day on December 11 2017

zbigos74 had the most liked content!

Community Reputation

269 Briliant

7 Followers

About zbigos74

  • Rank
    Specjalista
  • Birthday 03/15/1974

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Kłodzko obecnie Wawa
  • Zainteresowania
    lubię mechanikę więc się tym zajmuję :D

Dodatkowe pola

  • Województwo
    mazowieckie
  • Auto
    SAAB 93 1.9CDTI MY2007,Corsa D 1,3CDTI MY2008

Recent Profile Visitors

10364 profile views

Single Status Update

See all updates by zbigos74

  1. Witam.

    Mam klopot z odpalaniem.

    Problem pojawil sie po wymianie dwumasy i sprzegla. Jak jest zimna to ciezko zapalic czyli krecic trzeba dlugo i juz prawie lapie ale zapala za 3-4 razem. Nie zapalala sie nawet kontrolka od swiec zarowych.

    Auto wrocilo do mechanika ktory stwierdzil ze dwie swiece sa spalone o czym nie mialem pojecia wczesniej bo nie bylo problemu z odpaleniem. Swiece zostaly wymienione ale problem pozostal.Po podlaczeniu kompa byl blad modulu sterujacego swiecami zarowymi.

    Mechanik stwierdzil ze to wina kostki mocowanej z boku akumulatora wiec zostala wymieniona dwa razy bo za pierwszym razem bylo jeszcze gorzej bo oprocz tego ze byl problem jak byla zimna to czasem jak byla ciepla to tez miala problem . Wiec wymienil ponownie. Auto zaczelo dobrze palic na zimnym i cieplym silniku. Tylko ze jak byla ciepla i postala z 1h moze 2h czsem 3h nie chciala zapalic znowu trzeba bylo dluzej krecic.

    Wiec auto znowu wrocilo zostal wymieniony czujnik temperatury lecz znowu nie chce palic jak jest zima.

    Przy wizycie u mechanika zauwazylem ze sie iskrzy za silnikiem i zwrocilem mu na to uwage ale stwierdzil ze to rozrusznik iskrzy tzn szczotki ale to nie ma wplywu na to poniewaz jakby byl problem z rozrusznikiem to by caly czas nie chciala odpalac .

    Dodam jeszcze ze tydzien przed wymiana dwumasy i sprzegla byl wymieniony akumulator.

    Jakbym mogl prosic o jakas porade byl bym wdzieczny

    Pozdrawiam

    1. zbigos74

      zbigos74

      Rozrusznik do regeneracji.

×
×
  • Create New...
UP