Jump to content

W dniu dzisiejszym został odblokowany i oddany z powrotem do użytku garaż dla klubowiczów VKP

Znajdziecie go w menu pod nazwą Garaż lub pod linkiem:

https://forum.vectraklub.pl/garage/

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

zielu44

Forumowicz
  • Content Count

    173
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About zielu44

  • Rank
    Średnio obeznany
  • Birthday 04/04/1981

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Będzin

Dodatkowe pola

  • Województwo
    śląskie
  • Auto
    Vectra C Z18XE

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. mam do Ciebie prośbę. zrobiłbyś zdjęcia skrzynek bezpieczników pod maską, w aucie obok kierownicy i z bagażnika. bo coś mi wydaje, że pomieszałem coś z nimi jak je sprawdzałem. będę bardzo wdzięczny. masz 1.8 jak ja więc powinno być taki sam układ. maila wyślę Ci na priv. dzięki
  2. tu piszą, że wycieraczki nie działają, a u mnie działają jak i spryski, menu kompa z manetki też działa, przełączanie długich świateł też zapomniałem dopisać, że przeciwmgielne przednie, tylne nie działają, a i klima się nie uruchamia. dziwnie to ze sobą połączone.
  3. dzięki z linka, a gdzie ten moduł jest w aucie schowany?
  4. Witajcie. Potrzebuję Waszej pomocy w rozwiązaniu problemu. Stało się to nagle dzisiaj rano. A co dokładnie: kilka objawów: -brak kierunkowskazów, -światła mijania włączają się mimo przełącznika na off(nie mam ustawionych skandynawskich) po przekręceniu zapłonu, -brak awaryjnych, -nie świecą zegary,- -świeci kontrolka od hamulca ręcznego mimo, że nie jest zaciągnięty, -centralny zamek nie działa, -brak oświetlenia wnętrza, -szyby z tyłu nie działają. Posprawdzałem bezpieczniki i nic nie znalazłem. Odłączałem akumulator i nic nie pomogło. po dziesięciu latach jazdy pierwszy raz taki problem, Auto z18xe sedan 2002r Mile widziane wszelkie sugestie Pozdrawiam
  5. Giro właśnie też o takich myśle, bo są bez tych wentylatorków. Szkoda, że wysyłka z Chin, bo cena do przyjęcia. Pozdrawiam
  6. No właśnie, różne opinie bo z różnych aut. Mi chodzi o to, czy ktoś ma już w vc i jaki model. Bo np. Model ledów C6 w golfie 4 powodują, że strasznie radio szumi jak są te ledy włączone(film z youtuba). O zafirce pisałem wyżej. Z tego co doczytałem i widziałem na kilku filmach to ledy wraz z lampą z soczewką nie oślepiają, a raczej nierozpraszają tak światła, co faktycznie jest plusem dla jadącyc z przeciwka. Dlatego wszelkie opinie na temat led H7 zastosowanych w vc mile widziane. Pozdrawiam. Ps. Kolego Matthew możesz jakieś linki wstawić, co oglądałeś na chińskich aukcjach.
  7. Cichy.... Bez urazy, ale... "toś doradził koledze". Też myślałem o takich ledach, tylko nie takich jak na podanej wyżej aukcji, bo te chyba z wiatraczkami są. Ja bym się skłaniał do takich co mają radiator, albo takie taśmy co odprowadzają ciepło z tych ledów. Na you tube jest filmik jak w zafirce b nie chca takie ledy działać, bo po włączeniu po kilu sekundach gasną. I nie wiadomo czy to wina tych ledów czy auta. Ja osobiście obawiam się, że będzie błąd żarówki. Niby piszą na aukcjach, że działa z canbus, ale wiadomo... Napisać można wszystko. A 300zl trochę szkoda żeby na półce leżało kiedy się te ledy nie sprawdzą. Jeśli ktoś ma takie ledy, to powielam prośbę kolegi Ajjo niech się. Każde inne komentarze uważam za zbędne w tym temacie. Pozdrawam
  8. witaj kolego, zacznij od tyłu. podważ czymś przy tylnej szybie, a potem powoli idź do przodu i wyciągaj ją do góry.
  9. Koledzy, sondy mają takie same wtyczki, a różnią się długością kabla. 1-wsza ma długi kabel. 2-ga krótszy. Tak dla informacji. Pozdrawiam.
  10. Witam. No ok. Ale dziwi mnie to, że tylko na skręconych kołach w prawo stuka. Śruby już sprawdzałem. To było pierwsze co zrobiłem i nadal to samo.
  11. Nieeeee kolego. To nie przegub, wiem jak strzela przegub. To jest pukanie. Zrobiłem test na pstoju. Skręciłem koła w prawo i zacząłem naciskać na przód auta(tak go bujać jakby po dziurach jechał) i takie głuche stukanie. Na prostych i skręconych kołach w lewo jest cisza. I tu powstała moja teoria, że to amorki stukają. Bo w tym samym dniu przed ich wymianą była cisza. Dlatego odpuściłem temat. Pozdrawiam
  12. Witam. Też mam takie stukanie po wymianie amorków. Nowe poduszki, odboje, tylko te nakładki na springi stare zostały. Zawieszenie sprawdzone. I wydaje mi się, że to może być to. U mnie stuka tylko jak skręcam w prawo, a u Ciebie? Jeszcze myślalem żeby te amory na reklamacje oddać, ale dałem sobie spokój. Amorki sachsa, tak dla informacji. Jak się czegoś dowiesz to napisz. Pozdrawiam
  13. Witajcie. Zobaczcie co znalazlem pod listwą dachową mojej vectry. Pewnie nikt tam nie zaglądał od nowości, a zdrugiej strony i po co. Czy też tak macie? Polecam sprawdzić. Pozdrawiam
  14. Witaj Kolego. Miałem taką plecionkę na takie opaski. Powiem Ci, że do 1.8 nie bardzo to podchodzi. Niby da się zamontować, ale po pewnym czasie pojawiły się przedmuchy i kupiłem nową rurę. Teraz jest cicho. Ta rura do kolektora wygięta pod kątem jest krótka i jak odetniesz starą plecionkę, to ten kołnierz z tej nowej plecionki głeboko nie wciśniesz. Mimo dużej ilości pasty uszczelniającej i tak po paru miesiącach były przedmuchy. Najlepiej wejdź pod auto i sam zobacz jak to wygląda. Dlatego radze albo pospawać nową plecionkę, albo nową rurę kupić. Pozdrawiam
×
×
  • Create New...