Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

DarkoPa

Forumowicz
  • Content Count

    362
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About DarkoPa

  • Rank
    Średnio obeznany
  • Birthday 01/13/1983

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    włocławek

Dodatkowe pola

  • Województwo
    kujawsko-pomorskie
  • Auto
    Opel Vectra 1.9 dth Cosmo OPC

Recent Profile Visitors

1136 profile views
  1. jutro odepne ale kolego pod climatronik to nie jest taki sam rezystok jak pod manualna ten dziwny i kosz nowego sterownika miin 200 uzywka a nowka ; http://www.opel-sklep.com/pl/p/Opornik-dmuchawy-sterownik-rezystor-Signum-Vectra-C-1808552-/1176 ma ktoś pomysł co może tam się zepsuc aku odpiołem i nic nie pomogło jakies inne sugestie gdzie szukac aku odpiołem nic nie pomogło podłączyłem opcoma i mam 3 błędy U2208-00brak komunikacji z elektrycznym układem sterowania klimatyzacji U2117-00 brak komunikacj imagitrali CAN z wyświetlaczem B2652-05 obwod wyjścia zarowki ściemniania oświetlenie zestawu wskaznikow jak usunąć przeczyny wiec panowie problem usunięty wymiana panelu pomogła
  2. KOlego już tydzień jezdze w te mrozy i jest masakra już nie wiem gdzie szukac op comem nirmoge się podpiac bo cos go porąbało wiesz asie jak łaczy się ze sterownikiem i dlatego poszukuje jakiejś rady czy ktoś nie przerabiał tego gdzie szukac. nieusmiecha mi się wywalać kasy na panel jak to może być uszkodzony rezystor a on tez sporo kosztuje
  3. ok dzięki Panowie po poprawieniu limnych lutow nadal panel nie działa jakies sugestie
  4. tylko nie mam znajomego z cv w climatroniku a czy inny panel podejdzie
  5. przeczytałem całego posta ale nikomu nie padło całkowicie wenty chociaż chodzily na jakims biegu a u mnie przez climatronik niemoge sprawdzić innych biegow
  6. witam kolegów a u mnie po dojechaniu na parking nawiew działał nic nie grzechotał ani nic z tych rzeczy po jakiejś godzinie odpaliłem silnik i na wyświetlaczy nie pokazały mi się żadne temperatury (a mam climatronik dwustrefowy) i panel climatronica nie ma podświetlenia . Bezpieczniki ok napiecie dochodzi do panelu climatronika ma ktoś jakiś pomysł??????????
  7. Witam kolegow jeśli było cos w podobie to sorry za posta ale nie znalazłem nic w podobie. Mam problem gasząc samochod nawiew działał pokazywał tamp. w wewnątrz i było ok jak za około godzinke odpaliłe auto to to temperatura na wyświetlaczu nie pokazała się i nawiewy nie dzałaja i nawet jak włacze webasto to ono się złacza a temperatura nie pokazuje się ,i wentylator detka cicho . Sprawdziłem ze do panelu climatronica dochodzi +i- . ktoś cos ???/?
  8. no to kolegom powiem ze wyłączone i nadal nie widzi
  9. witam kolegow mam opcoma w wessji RoHS 201008 i poszukuje sterownikow pod win 8.1 bo mam pod 7 ale niewidzi kabla i test interfejsu faled
  10. Zwalic kola od strony wycieku i patrzec gdzie jest wilgotne
  11. cos mi się zdaje kolego ze jak nie sciagniesz głowicy to się nie dowiesz ,ale nachlopski rozum to zebys miał dziure w tloku to by paliła więcej i stan oleje momentalnie by ci podskoczył bo wtryskiwacz by lał wache a przez dziute dostawała się do oleju i stad wysoki stan oleju , a tego nie zgłaszasz . nie jestem mechanikiem ale zabacz czy termostat ci się nie zawiesił w ukryrtym menu sprawdzisz prawdziwa temperaturę. byłes gdzies na komputerzeczy pokazuje jakies błędy ? z tego co słyszałem to silniki 3.0 przed liftowe miały wade czyli opuszczjace się tulejea chyba tam z tegoi co kiedyś czytałem to inżynierzy opla dali za mała miske olejowa i dlatego te silniki się grzeja i maja wade dopiero po lifcie to usunęli. Jak się myle to niech ktoś mnie sprostuje.
  12. Witam szanownych kolegow mam drobny problem z kluczykiem a mianowicie czasami go cos palnie i niemoge otworzyc drzwi tylko musze włozyc go w stacyjke i działa spowrotem . NIemam pojecia co go bierze bateria nowa . Moze miał ktos podobnie i powie jak sie pozbyc dolegliwosci,
  13. Dokładnie mam tak samo . Laski chociasz niemoga uciec . Jednak inzynierowie wiedzeli co robili
  14. mam podobnie tylko ze ja moge swoim jezdzic i nie za kazdym razem mam mietki pedał sprzegła mnie czeka wymiana pompki sprzegła tyj przy pedale bo jest spocona nawet zbierja sie tam jakies kloople płynu . twoje objawy przypoominaja jak przy twojej viki tez nietrzymała nieszczesna pompka tylko przepuszczała lub jest zapowietrzony układ gdzies i małe drobiny powietrza szaleja w układzie. proponuje odpowietrzyc najpierw grawitacyjne tzn odrecasz tgz. kalamidke i płyn sam powinien lecec moze to pomoze.
×
×
  • Create New...