Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

mlody9026

Forumowicz
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mlody9026

  • Rank
    Nowy
  • Birthday 09/03/1980

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    oświęcim

Dodatkowe pola

  • Województwo
    małopolskie
  • Auto
    vecta b 2.0 dti 16v
  1. Witam kolegów widzę że temat był dawno temu ale podepnę się pod temat . A mianowicie w mojej Viki tez podczas jazdy auto zgasło i już nie odpaliło , Po podpięciu kompa nie pokazało żadnych błędów , Viki postała jakiś czas i odpaliła bez problemu .Na następny dzień tez nie było problemu z odpaleniem ,jeździłem tak ok tygodnia i znowu to samo coś tylko pykło i Viki stoi . Zawiozłem do mechaniora speca od diesli , podpiął kompa i zero błędów a auto nie chce odpalić . Gościu sprawdził pompę ,wysłał sterownik do sprawdzenia i niby wszystko ok po założeniu sterownika Viki na tydzień ożyła po tygodniu znowu to samo zero błędów viki raz pali raz nie Co może być przyczyną takich objawów ?.
  2. Witam kolegów widzę że temat był dawno temu ale podepnę się pod temat . A mianowicie w mojej Viki tez podczas jazdy auto zgasło i już nie odpaliło , Po podpięciu kompa nie pokazało żadnych błędów , Viki postała jakiś czas i odpaliła bez problemu .Na następny dzień tez nie było problemu z odpaleniem ,jeździłem tak ok tygodnia i znowu to samo coś tylko pykło i Viki stoi . Zawiozłem do mechaniora speca od diesli , podpiął kompa i zero błędów a auto nie chce odpalić . Gościu sprawdził pompę ,wysłał sterownik do sprawdzenia i niby wszystko ok po założeniu sterownika Viki na tydzień ożyła po tygodniu znowu to samo zero błędów viki raz pali raz nie Co może być przyczyną takich objawów ?.
  3. Spoko dzięki za info jutro podłącze klapki i sprawdzę .Szkoda tylko że ci wszyscy mechanicy nie mają takiego pojęcia jak wiele osób na forum. Życie było by o wiele spokojniejsze gdyby mieli jakiś sposób na takie bolączki . Twój patent kosztował mnie 15 zł i około 3 godziny spokojnej pracy ,a u mechaników stał 1,5 mies i kosztował ok 500 zł i każdy z mechaników rozkładał ręce bo nie wiedzieli co jest nie tak . Dziadek vec jestes WIELKI .
  4. Zrobiłem moda i jest ogromna różnica jak będę miał czas to zrobię moda na innej Viki w której wszystko jest igła i zobaczę czy jest różnica .
  5. Dziadek vec dzięki za pomoc auto ożyło koniki powróciły Masz u mnie 0,7 l .Dzięki i pozdrawiam
  6. Dziadek vec dzięki za pomoc auto ożyło koniki powróciły Masz u mnie 0,7 l .Dzięki i pozdrawiam
  7. Wielkie dzięki za info ,faktycznie ja nie mam kata bo wcześniejszy właściciel do wywalił . Zrobię moda tak jak piszesz i zobaczę. Jak będę miał jakieś pytanka to mogę się do ciebie zwrócić o pomoc bo z elektroniki to ja ciemny jestem .
  8. Witam wszystkich właśnie odebrałem auto od mechanika stało 1,5 mies i nic .Problem jaki jedynie dało się rozwiązać to luźna sztanga . Przyczyną tego był świrujący Map Sensor . Teraz sztanga trzyma , ale auto dalej nie ma mocy od zera . Ręce mi opadaj że nikt nie wie co jest nie tak .
  9. Witam wszystkich właśnie odebrałem auto od mechanika stało 1,5 mies i nic .Problem jaki jedynie dało się rozwiązać to luźna sztanga . Przyczyną tego był świrujący Map Sensor . Teraz sztanga trzyma , ale auto dalej nie ma mocy od zera . Ręce mi opadaj że nikt nie wie co jest nie tak .
  10. Podejrzenia padły na wtryski lub na turbo ,ale moim zdaniem to nie to bo ani wtrysk ani turbo nie steruje sztangą . Po zamianie tak jak pisałem sztanginie idzie ruszyć a viki ma dużo więcej siły . czy pedał gazu może takie zamieszanie robić
  11. Były wszystkie sprawdzane i są ok . Zastanawia mnie czy jak wezmę wężyk od Vac podłączy do elektrozaworka WG a podłączę od WG a zmostkuję weżyk. na elektrozaworku czy się coś może negatywnego sie stać ?.
  12. Coś po prostu wyłącza zawór turbo elektromechanik powiedział to samo tylko że nie wiedzą co to może byc
  13. a u mnie jest sztanga luzna po podpięciu bespośrednio WG do VACUM sztangi nie rusze
  14. Ale jeśli zaślepię wyjście na climatronik to sztanga od turbo powinna być sztywna
×
×
  • Create New...