Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

zit11

Forumowicz
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About zit11

  • Rank
    Nowy
  • Birthday 06/10/1971

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Grudziądz

Dodatkowe pola

  • Województwo
    kujawsko-pomorskie
  • Auto
    Vectra B kombi 2.0 DTI
  1. Witam wszystkich forumowiczów i pozwolę się podłączyć do tematu, a mianowicie. W mojej vectruni 2.0 DTI poziom oleju jest właściwy może ciut za wysoki, oleju nie pobiera i jest naprawdę żwawa, a problem polega na tym,że w trakcie jazdy (spokojnej ok. 90km/h) temp silniczka w normie po przebyciu pewnego odcinka ostatnio 25km komp. zakomunikował, że mam sprawdzić poziom oleju. Zatrzymałem się, sprawdziłem i było OK. Uruchomiłem silnik i było w porządku. Ruszyłem i po kilku kilometrach to samo. Zatrzymałem się wyłączyłem silnik i komunikat wyłączył się. No i jazda dalej i znowu po kilku km to samo. Koledzy w czym może być problem ciśnienie czy czujnik, a może coś innego. Pozdrawiam i liczę na pomoc.
  2. Dzięki. Nieszczelność usunięta, wstawiony gumowy przewód i jest OK.
  3. Witam wszystkich klubowiczów. Nie mogę nigdzie znaleźć wątku na temat przewodów paliwowych, a mam następujący problem. Zauważyłem wyciek paliwa spod samochodu. Okazało się ,że puszcza złączka na przewodzie na wysokości katalizatora. Jak mogę sobie poradzić z problemem czy jest to naprawialne czy muszę liczyć się z wymianą przewodów? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich
  4. Tak, przedni spryskiwacz działa bez zarzutu. Czyli jak się do tego zabrać?
  5. Mam pytanie ,nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby(kombi).Nie zauważyłem wycieków płynu podczas próby spryskania ale też nie słyszę żeby działał silniczek(pompka) spryskiwacza.Być może jest odłączony. Jak do tego się zabrać? Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnych Świąt
×
×
  • Create New...