Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

maciek1895

Forumowicz
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About maciek1895

  • Rank
    Nowy
  • Birthday 01/18/1995

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Kraków

Dodatkowe pola

  • Województwo
    małopolskie
  • Auto
    Vectra B 1.6 16v X16XEL
  1. Witam. Od pewnego czasu mam problem z moją VB 1.6 16v X16XEL a mianowicie po odpaleniu go rano lub po dłuższym postoju nie wkręca się na obroty (1000-3000) po wkręceniu jej powyżej 3000 chodzi normalnie. Po przełączeniu się na LPG działa odrazu normalnie i jak ponownie przełącze na PB to już jest wszystko ok i podczas jazdy zaświeca mi się czasem check (sprzężenie zwrotne z zaworu EGR) i (ogrzewanie sonda lambda) sonda została wymieniona na nową orginalną a check jak się zapalał tak się zapala od ogrzewania. Panowie co może być przyczyną tego nie wkręcania się na obroty rano na benzynie (mam wrażenie tak jakby ją zalewało albo by nie przepalała) Ktoś może miał coś podobnego ?
  2. Witam. Od pewnego czasu mam problem z l elektryką a mianowicie z tym że podczas jazdy wyłącza się radio, gaśnie wyświetlacz brak wskaźników temperatury prędkości obrotów poziomu paliwa. Sprawdziłem bezpieczniki i nic wyciągnąłem licznik kable mam na wierzchu i nie wiem za co się zabrać do sprawdzenia dodam jeszcze że czasem dzieje się tak na odcinku 5km 10 razy a czasem wogóle. czasami jak włączyłem awaryjne to po 5 sek. zaczęło wszystko działać. Pomóżcie!!!
×
×
  • Create New...